Copiii mei mănâncă castraveţi la prânz, dimineaţa şi seară. De fapt mănâncă oricând le dau unul deja curăţat. Aşa că nu este de mirare că am mereu un stoc măricel de castraveţi în casă, gata să fie întrebuinţaţi.
Problema este însă că se strică destul de repede. Coaja li se inegreste, pulpa le devine pe alocuri moale şi nu mai sunt atât de crocanţi cum le place lor să îi consume. Iniţial m-am gândit că poate i-am ales eu greşit. Poate că ei deja erau stricaţi când i-am cumpărat şi nu am băgat de seamă. Dar nu, nu aceasta este problema. De fapt îi păstram într-un mod greşit, în frigider.
Se pare că modul perfect de a păstra castraveţii este la temperatura camerei, nu în frigider. Temperatura din frigider este mult prea scăzută şi ea este cea care face să apară pete negre şi moi la castraveţii mei.
Dacă însă vă plac castraveţii reci şi vreţi neapărat să îi ţineţi în frigider trebuie să reţineţi că nu îi puteţi ţine decât trei zile şi ar fi bine să nu îi puneţi în compartimentele de jos, unde este de obicei cel mai rece, ci pe la mijloc şi cât mai aproape de uşă frigiderului.
Ai grijă însă, atunci când îi ţii la temperatura camerei încearcă să îi ţii separat de alte fructe şi legume. Mai ales de roşii şi banane care au tendinţa de a strica imediat orice fructe şi legume sunt aşezate lângă ele.
Ce alte legume mai ţii în frigider deşi nu ar trebui? Cel mai probabil roşiile, ardeii, vinetele, cartofii şi ceapa uscată.