
Fructe și legume care întăresc sistemul imunitar. Toamna ne putem bucura de o mulțime de alimente care ne ajută să luptăm cu infecțiile și cu bolile. Pe lângă gustul savuros pe care îl au, acestea sunt pline de vitamine și de nutrienți necesari pentru un organism sănătos.
Când vine vorba despre sezonul rece, este neapărat necesar să ne întărim sistemul imunitar. Frigul, zilele cu mai puțin soare, toate acestea ne pot afecta. Însă, natura ne oferă o soluție la îndemână. Fructele și legumele de sezon sunt cel mai bun ajutor toamna, datorită substanțelor benefice pe care le conțin.
Fructe și legume care întăresc sistemul imunitar
Mere
Conțin antioxidanți și vitamina C. Te ajută să te ferești de răceli, conțin fibre care ușurează și digestia. De asemenea, scad nivelul colesterolului rău. Nu degeaba se spune că un măr pe zi ține medicul departe. Mare atenție, dacă vrei să profiți de toate beneficiile pe care ți le oferă, trebuie să le consumi cu tot cu coajă, după ce le speli foarte bine.
Pere
La fel ca merele, și perele sunt bogate atât în vitamine, cât și în antioxidanți. Ajută la o mai bună funcționare a sistemului nervos, dar și al inimii. Îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv, datorită fibrelor pe care le conțin.
Prune
Au efect laxativ, îmbunătățind astfel tranzitul intestinal. Sunt sărace în grăsimi și reglează tensiunea arterială. Conțin numeroși antioxidanți, potasiu, fibre, vitaminele A, C și K, conform SfatulMedicului.ro.
Gutui
Sunt recomandate pentru anemie și stimulează pofta de mâncare. Sunt sărace în sodiu, dar bogate în vitamine, inclusiv vitamina C, cea care te ajută să ții departe răceala. Ceaiul de frunze de gutui te ajută în cazul în care ai gâtul inflamat.
Struguri
Sunt plini de flavoide și fitonutrienți, mai ales cei negri. Reduc nivelul colesterolului rău și ajută la protejarea sistemului cardiovascular, reduc inflamația din corp și îmbunătățesc vederea.
Citește și: Cum se consumă corect fructele. Când le poți mânca, de fapt
Ce trebuie neapărat să mănânci toamna asta
Dovleac
Este delicios și are puține calorii. Are proprietăți antiinflamatorii și conține antioxidanți. Este plin de fibre, de vitamine și de minerale. Semințele lui conțin vitaminele E, B6, B2, zinc, fier, precum și acizi grași Omega 3.
Gogoșar
Această legumă, alături de ardeiul gras, este recomandată pentru consum în sezonul rece, datorită vitaminei C și a mineralelor, precum: fier, magneziu, zinc, cupru și potasiu. Capsaicina conținută are și efecte antibacteriene și analgezice.
Conopida
Legumele din familia cruciferelor sunt mereu recomandate pentru consum în sezonul rece și nu numai. Conopoda conțime vitamina C, fibre, acid folic, vitamina K, fosfor și calciu.
Varza
Conține antioxidanți, vitamine, fitonutrienți și minerale. Este săracă în calorii și reduce inflamația din organism.
Sfecla roșie
Este considerată drept una dintre cele mai sănătoase legume, fiind extrem de benefică pentru organism. Ajută la curățarea sistemului circulator și conține vitamina B, vitamina C, fier, magneziu și potasiu.
Cartofi dulci
Reglează nivelul zahărului din sânge, datorită carbohidraților sănătoși. Conțin multe fibre, stimulând metabolismul, în timp ce reduc astfel riscul de obezitate. Dacă suferi de constipație, consumă-i cu tot cu coajă.
Citește și: Cum păstrezi alimentele mai mult timp, în frigider. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(1 / 5)