Ingredientele minune din salata de vară. Ce beneficii îți aduc roșiile, castraveții, ceapa și ardeii

Sunt printre preferatele românilor în sezonul de vară, dar puțini știu cât de sănătoase sunt ingredientele minune din salata de vară. Astăzi îți explicăm cât de multe beneficii pentru sănătate îți aduc roșiile, ceapa, castraveții și ardeii.

Specialiștii recomandă să consumăm fructele și legumele în sezonul în care se coc în mod natural. Tocmai de aceea, vara este momentul ideal pentru a consuma cât mai multe salate. Se fac simplu, rapid și ieftin, dar ies delicioase.

Ingredientele minune din salata de vară

Deși noi știm că citricele au un conținut ridicat de vitamina C, nici roșiile nu se lasă mai prejos. De asemenea, în ele găsim și vitamina A, precum și antioxidanți. Tot în roșiile delicioase se află și potasiu, vitaminele B3, B6 și B1, biotină, magneziu, zinc, fier și vitamina E. 

Calciul și vitamina K din ele ne ajută să ne consolidăm sistemul osos, dar și să ne refacem oasele rupte sau fisurate. Consumul de roșii reduce nivelul colesterolului și reglază tensiunea arterială. De asemenea, datorită efectului diuretic, te ajută să reduce riscul de apariție a pietrelor la rinichi.

Castraveții sunt excelenți pe timpul verii, datorită conținutului extrem de ridicat de apă. Au un efect diuretic, hidratant și antioxidant. Previn apariția pietrelor la rinichi, la fel ca roșiile și scad riscul infecțiilor urinare. Dacă ai probleme cu digestia ori te deranjează arsurile la stomac, tot această legumă te scapă de griji!

Ce beneficii îți aduc roșiile, castraveții, ceapa și ardeii

Ardeiul gras dă savoare oricărei salate de vară. Însă, nu doar gustul este important, ci și conținutul mare de elemente sănătoase, care ne ajută organismul. Are puține calorii și grăsimi, fiind ideal pentru cei care vor să slăbească. În ardei găsim vitamina A, flavonoizi antioxidanți, fier, zinc, cupru, magneziu, mangan și seleniu. 

Ceapa ne chinuie atunci când o tocăm, dar efortul merită din plin! Natura ne răsplătește cu o mulțime de beneficii pentru sănătate atunci când consumăm această legumă. Este săracă în calorii, însă conține numeroase substanțe nutritive care ne ajută. Specialiștii susțin că este unul dintre cei mai importanți aliați împotriva cancerului. Ameliorează depresia și ajută producția de colagen din corp. Vitamina C ne ajută să ne menținem sistemul imunitar puternic, putând să luptăm mai ușor cu infecțiile, atât vara, cât și în anotimpul rece. Indiferent în ce combinație folosiți aceste patru legume, cu siguranță veți avea un organism mai sănătos.