Lucruri pe care orice profesionist în bucătărie le face

Sunteţi uimiţi de cât de uşor se descurcă unii în bucătărie? Cum par să facă toate lucrurile rapid şi simplu? Ei bine, sunt câteva secrete pe care le deţin. Lucruri pe care le poţi face şi tu. Iar după un pic de efort iniţial şi pentru tine gătitul poate deveni foarte simplu şi plăcut.

Planifica

Nu se poate găti uşor dacă nu planifici. Altfel, pe lângă faptul că ajungi să cheltui mulţi bani vei pierde şi mult timp tot cumpărând ingrediente în ultimul moment. În plus, mai mereu sfârşeşti aruncând multă mâncare. Aşa că planifică în fiecare sâmbătă ce vei găti săptămâna viitoare, citeşte reţete, verifica ce ingrediente trebuie să mai cumperi şi mergi la piaţă. În acest fel totul va fi mult mai simplu săptămâna care vine.

Tutorial de planificare meniu

Cum te mişti în bucătărie

Este bine să ai o bucătărie organizată astfel încât să răspundă nevoilor tale. Trebuie să ai lucrurile la îndemână, mai ales pe cele pe care le foloseşti foarte des. Designerii şi arhitecţii au analizat care este cea mai bună modalitate de a organiza o bucătărie. Citeşte acest articol, inspiră-te şi şi schimbă ceea ce poţi schimba în bucătăria ta.

Cum să îţi organizezi bucătăria

Sertarele

Sertarele bine organizate sunt cheia succesului. Adesea nu ne vine să ne apucăm de ceva pentru că ni se pare prea mare efortul de a găsi ceea ce avem nevoie. Sau chiar refuzăm să cumpărăm lucruri de care am avea nevoie pentru că nu avem idee unde să le mai punem. Secretul sta, că de obicei, în organizare. Să nu aruncăm pur şi simplu lucrurile în sertare, ci să găsim modalităţi de delimitare.

Cum organizezi sertarele din bucătărie

Lucrurile puse la loc

Singurul mod în care te poţi descurca în bucătărie este dacă pui mereu lucrurile la loc. Imediat după ce le foloseşti. Pe mese nu ar trebui să se găsească nimic din ceea ce îţi este atunci, imediat, util. Dacă bucătăria nu te îmbie să intri în ea atunci cel mai probabil nu o vei face.

7 lucruri pe care trebuie să le faci zilnic ca să intri in bucătărie cu placere

Atitudinea eco

Vrei să mănânci bine, să îţi facă plăcere, să fii sănătos, să se strângă persoanele iubite în jurul mesei şi eşti dispusă să acorzi timp şi bani pentru asta. Însă un bucătar bun ştie cât de uşor se poate face risipă. Aşa că şi-a însuşit toate acele practici care arată că îi păsa: consum cât mai mic posibil de apă, de gaze, de electricitate.

Cum se te comporţi eco în bucătărie

Sursa foto

,