Mâncăruri pe care le poţi alege atunci când vei să slăbeşti

Se apropie vacanţă de vară şi toată lumea vrea să fie în cea mai bună formă posibilă. Să ţinem dieta nu prea ne place. Şi de altfel nici nu este bine pentru organism.

Aşa că putem alege să mâncăm în continuare bine, însă să punem accent pe acele mâncăruri care nu au un aport mare de calorii. Adică acele mâncăruri care au sub 100 de calorii la 100 de grame. Sau un pic mai mult, dacă este cu adevărat ceva bun din punct de vedere nutritiv. Uite câteva dintre recomandările noastre:

Micul dejun pentru slabire

Ardei umpluţi cu brânză şi mărar – 50 de calorii la 100 de grame

Pentru micul dejun îţi recomandăm ardei umpluţi cu brânză de vacă. Adaugă în brânză şi câteva verdeţuri, pentru un gust mai bun. Şi nu vei regreta.

Ardei umpluti cu branza

Drobul – 100 de calorii la 100 de grame
Obişnuim să nu îl facem prea des, pentru că este complicat de făcut. Însă ar trebui să schimbăm asta. Pentru câţi nutrienţi aduce, drobul conţine foarte puţine calorii.

Drob de pui

Pranzul, pentru slabire

Ciorbe si supe
Fără nicio grijă îndreaptă-te către ciorbe, borşuri şi supe. Desigur, şi aici trebuiesc respectate câteva reguli. Poţi pune carne, însă lasa untul şi smântână sunt nerecomandate. Deci fără ciorba de burtă sau supă de pui a la greque.
Ciorba de fasole – 27 de calorii pentru o întreagă farfurie

Ciorba de fasole cu tarhon

Şi borşul de pui este cam tot la fel. Dacă îl faci de loboda sau varza este chiar şi mai puţin. Desigur, nu strica totul adăugând o lingură de smântână. Dacă îţi place gustul, adăugă una de iaurt, este la fel de bună şi cu mai puţine calorii.

Ciorba de legume de primavara

Fripturi

Friptura la cuptor -100 de calorii la 100de grame

Deşi grătarul este cel mai indicat, friptura la cuptor este potrivită când vrem să slăbim. Punem neapărat alături şi o mână de legume. De exemplu fasolea păstăi este excelentă, datorită caloriilor sale puţine. Dar puteţi pune şi conopida, praz, varza de bruxelles.

Putem reduce chiar la jumătate dacă folosim piept de pui şi fără grăsime. Dacă alegem însă o friptură de porc nu stăm prea bine la capitolul puţine calorii. Nu uitati nici de peste. Ar trebui sa il consumam de minim doua ori pe saptamana.

Sardele cu rosii la cuptor

Cina, pentru slabire

Salate
Este adevărat că salatele ajută dacă vrei să slăbeşti. Însă la fel de adevărat este şi că depinde mult de ceea ce punem în ele. Deci fără dressinguri cu zahăr sau cu maioneză. Fără cantităţi prea mari de brânză sau smântână. Dacă vrei să fie hrănitoare adăugă în ea cereale, piept de pui, ciuperci, ouă fierte, linte sau fasole.

Salata asortata cu spanac

Deşi ne ferim de ele pentru că îngraşă, cartofii şi orezul pot să fie consumate. Ceea ce nu putem spune însă despre paste, care ajung cu uşurinţă la 200 de calorii pe 100 de grame.

Musaca de vinete cu orez

,