Menu specific traditional Romanesc

Steag Romania

ROMANIA – mananca si traieste Romaneste macar de 1 decembrie

De ziua nationala a Romaniei – 1 Decembrie – ne-am gandit ca un menu traditional romanesc o sa fie foarte apreciat.
Mancam, cantam si sarbatorim Romaneste !

Pentru dimineata puteti incerca :
O omleta cu costita. Puneti alaturi si o ceapa si o bucata de branza iute, de burduf.

Omleta cu costita

Pentru masa de pranz puteti incerca :

Incepem cu o ciorba de perisoare, doar asa, ca sa ne deschidem apetitul.

Ciorba de perisoare


Continuam cu fasole cu ciolan, reteta ardeleneasca care te face pe loc sa uiti de toate mancarurile simandicoase.

Fasole cu ciolan. Reteta in imagini

Si, sunt sigura ca stiati, ea merge perfect cu o salata de varza acra care ne aduce vitamine si ne ajuta la digestie.

Salata de varza murata

Avem grija sa iesim din casa macar pentru o jumatate de ora, ca sa facem loc pentru cina. Si pentru ca vrem sa ne culcam cu ganduri bune alegem ceva mult mai usor, un peste fiert cu mamaliga si mujdei de usturoi.

Somn cu mujdei de usturoi si mamaliga

Si, daca mai simtim nevoia si de o gustare, sa nu uitam de incredibilii papanasi, cu smantana si dulceata.

Reteta Papanasi

La multi ani! Serviti si o țuică romaneasca bună si sănătoasă.

tuica romaneasca

tuica romaneasca

, , ,