Motivul pentru a face meniul pe o săptămână în avans

Şi când mă refer la asta nu mă refer la o listă de cumpărături pentru o săptămână. Pentru că asta probabil facem deja cei mai mulţi dintre noi. Mă refer la un meniu complet, cu principalele mese ale zilei şi gustările, pentru fiecare membru al familiei timp de 7 zile.

Este un exerciţiu foarte util şi ar trebui să încercaţi să faceţi asta măcar o lună de zile, săptămânal. Veţi observa câteva schimbări în bine. Uite care sunt cele mai probabile dintre ele:

Analizaţi mai bine ce mâncaţi. Iar din această analiză pot reieşi multe îmbunătăţiri care se pot face. Poate că mâncaţi prea multă carne. Poate că felurile de mâncare variază prea puţin şi nu este de mirare că nu va mai place. Poate ieşiţi des în oraş sau daţi mulţi bani pe mâncare la serviciu. Câştigul va fi un echilibru alimentar, foarte important pentru sănătatea pe termen lung.

5 legume pe care să le adaugi în meniul tău anul acesta

Cumpăraţi mai puţine lucruri. Ştiu, pare absurd. Însă adevărul este că foarte mulţi dintre noi aruncăm multă mâncare. Câteva astfel de exerciţii ne pot ajuta să ne calibrăm mai bine coşul alimentar.

Meniu pe o săptămână pentru întărirea imunităţii

Ajungeţi în situaţia de a mânca mai sănătos. Când descoperiţi că faceţi o oală de supă şi aveţi mâncare la prânz pentru trei zile începeţi să îi apreciaţi cu adevărat valoarea. La fel, dacă planificaţi două prăjituri făcute în casă nu mai cumpăraţi dulciuri pline de chimicale în fiecare zi.

6 sfaturi gastro pentru a te hrani ieftin si sanatos

Realizaţi economii de timp de gătire. Nimeni nu are timp să gătească trei mese proaspete zilnic. Însă poţi fierbe fasole şi să o foloseşti şi să faci fasole bătută şi să o adaugi seara într-o salată. Atunci când faci un meniu pe o săptămână începi să îţi pui astfel de întrebări. Şi cauţi instinctiv scurtături.

Mesele planificate. Secretul pentru a mânca sănătos fără să stai mult în bucătărie

Vă puteţi planifica meniul pe ceea ce este de sezon / local. Poate că la supermarket se găsesc fel de fel de lucruri, dar asta nu înseamnă că sunt şi în cea mai bună formă nutriţională. Local şi de sezon presupune mai puţini conservanţi şi un aliment care a fost lăsat să ajungă la maturitate. Dacă luaţi această decizie veţi observa, în final, că plătiţi mai puţin.

Cum poţi face un fel de mâncare care să ţină o săptămână şi să nu te plictiseşti de ea

Vă obligaţi să ieşiţi din zona de confort şi să extindeţi meniul. Fiecare are un fel de mâncare preferat, însă nu este un motiv că el să apară săptămânal în meniu. Când vezi în faţă toate mesele pe o săptămână realizezi că este loc de inovaţie, că nu trebuie să mănânci şi vineri ceea ce ai mâncat marţi.

Cum să fii un bucătar mai bun

Puteţi să vă faceţi planuri reale de îmbunătăţire a dietei. De exemplu, pentru masa de dimineaţă, în loc să vă luaţi încă o dată şuncă feliată puteţi cumpăra scrumbii ca să faceţi o pastă de peşte şi măsline, ca să faceţi o pastă de măsline. Şi chia, ca să faceţi, în final, pâinea cu chia pe care o plănuiţi de atâta vreme, dar de care nu v-aţi apucat încă.

Cât din bugetul familiei se duce pe mâncare? Media pe România, cea mai mare din UE

, ,