Satuli de covrigi? Ce este bine să aveţi mereu în frigider

covrig

Majoritatea oamenilor tineri nu se dau în vânt pentru gătit, dar nici nu au foarte multe resurse financiare. Din această combinaţie iese adesea o dietă foarte proastă, cu mult fastfood în cazul fericit sau covrigi cu apă, în cazul mai puţin fericit.

Totuşi nu este nevoie să fie chiar aşa. Te poţi descurca decent şi mânca sănătos cu puţini bani şi alimente foarte puţin pretenţioase. Haideţi să vedem ce ar trebui să aveţi în frigider / cămară. Şi ce am putea face cu ele când nu prea avem oale, cuptor, 101 de condimente, răbdare şi cunoştinţe.

Ouă

Se fac uşor, au proteine, nu costă mult. Prin urmare, chiar ar trebui să aveţi mereu ouă în frigider.

Omleta cu cascaval

Brânză

Nimic mai simplu decât să mănânci brânză cu roşii. Dar nu lua brânză topită sau alte sortimente în care nici măcar nu mai ştii ce este. Încearcă o telemea. Este mai ieftină şi şansele să mănânci altceva decât brânză sunt mai mici. În plus, multe legume sunt mai bune dacă au şi brânză alături.

Cartofi noi la cuptor cu branza si marar

Iaurt

Atunci când ai nevoie rapid de un mic dejun iaurtul este prima salvare. Ia un covrig, dacă asta te caracterizează, însă ia şi un iaurt, ca să te hrăneşti bine. Ai vrea să fie iaurtul mai ieftin? Cumpără la cutii mai mari şi mănâncă zilnic cât ai nevoie. Ba poţi chiar să faci un deşert delicios cu iaurt, banane şi biscuiţi după acest model

Desert de fructe cu iaurt

Piept de pui

Este mai ieftin să cumperi piept de pui pe care să îl găteşti decât să cumperi mezeluri. Şi mult mai sănătos. Este adevărat că implică mai mult gătit decât un sanviş, dar nu cu mult. Dacă mă întrebaţi pe mine este mai enervant de lung să faci o salată.

Piept de pui cu ardei si porumb

Fasole

Fasolea ţine bine de foame şi este ieftină. Singura mare problemă este cu timpul lung de care are nevoie ca să fie fiartă. Însă putem să cumpărăm fasole deja fiartă, în conservă. Nu vă sfătuiesc să luaţi una deja gătită, ci numai boabele fierte, în apă. Le puteţi apoi adăugă într-o salată în stil mexican.

Salata combinata de fasole boabe si legume

Orez

Nu degeaba mâncau chinezii numai orez pentru că erau prea mulţi ca să îşi mai permită şi altceva. Orezul este ieftin şi se face foarte simplu. Şi fierta aşa, numai cu apa este decent. Dacă mai ai şi o mână de spanac să pui în el deja este că la restaurant.

Spanac cu orez

Paste

Nu va incucati în cine ştie ce reţete. Nu trebuie să faceţi carbonara sau bolognese şi apoi să vă supăraţi că nu vă iese. Paştele sunt bune şi cu un pic de unt şi caşcaval pus deasupra. Aveţi usturoi? Atunci fierbeţi paştele şi faceţi un sos cu iaurt şi usturoi şi este minunat.

Sos de iaurt cu usturoi

Peşte congelat

Peştele congelat este ieftin şi nu îţi dă nicio bătaie de cap. Este deja curăţat, spălat, feliat. Nu trebuie decât câteva minute ca să fie gata. Cu un pic de unt şi o lămâie vă descurcaţi ca să îi daţi un gust foarte bun. Preferatul meu este păstrăvul.

File de peste la cuptor cu lamaie

Mere

Fără fructe nu se poate. Nu toate fructele sunt ieftine. Şi mai contează cât anume rezista. Că poate că ai o săptămână mai încărcată şi nu ajungi să le mănânci. Aşa că merele sunt cea mai bună investiţie. Nu se strică prea repede, sunt sănătoase, se găsesc uşor şi sunt cle mai ieftine.

Legume

Câteva roşii, un ardei, este bine să ai în casă. Sau măcar legume congelate, cum ar fi mazărea. Cu o pungă de mazăre congelată ai două zile ce să mănânci.

Mazare scazuta

Un truc: vrei ca orice mănânci să aibă un gust mai bun, de la salate la ciorbe şi mâncare? Mereu să ai în casă o lămâie, o legătură de mărar şi una de pătrunjel!

,