Pregătirea mesei de Paşte in Moldova. Cum planifici ca sa fie totul gata la timp.

Masa de Paşte conţine de obicei câteva feluri de mâncare care nu pot să lipsească. Şi toate trebuie să fie gata duminică dimineaţa. Chiar dacă îţi laşi toată ziua de sâmbătă pentru a găti este posibil să nu faci faţă.
Aşa că va trebui să faci felurile de mâncare în zile diferite. Am să vă dau drept exemplu planificarea făcută de mama mea, întrucât ea pune la cale de obicei o masă tradiţională, cu specific din zona Bucovinei.

Meniul pentru ziua de Paste in Moldova

Duminică dimineaţa

Oua vopsite pentru Paste

Drob de pui


Verdeţuri: ceapă verde, frunze de salată, ridichi

Cozonac cu cacao

Duminică la prânz

Ciorba de loboda

Cum faci o friptură de porc perfectă

Salata verde

Pasca cu branza fara aluat

Duminică seara

File de peste la cuptor cu lamaie


Salată de boef

Salata de mere, capsuni si banane

Planificarea pregatirilor pe zile

Luni şi marţi: Planul de reţete

Miercuri: Cumpărăturile şi pregătirea alimentelor cumpărate ca să fie bine păstrate şi să fie la îndemână.

Joi: Cozonacul este complicat de făcut, aşa că îi este alocată o zi în întregime.

Vineri: Pregătirea legumelor pentru salată de boef. Sunt curăţate şi fierte şi lăsate apoi în frigider pentru a fi tăiate sâmbătă.

Sâmbătă este un tur de forţă. În această zi trebuiesc acoperite următoarele:
– drob
– ouă colorate
– borş
– friptură
– peştele
– terminat salată de boef: tăiate legumele şi adăugat maioneza făcută în casă
– pască
Totul este organizat în funcţie de cuptor, care merge non stop pentru dob, pască şi fripturi.

Duminică nu se mai face nimic, doar este întinsă masă, ca să arate frumos şi sunt asamblate salatele.

, ,