Budinca de dovlecei. Reteta in imagini.

Te intrebi ce sa mai faci de mancare copilului tau? Raspunsul corect este o budinca. Este plina de ingrediente sanatoase, legumele sunt bine ascunse asa ca ai mari sanse ca toata lumea sa fie multumita.

Ingrediente pentru budinca de dovlecei

3 dovlecei
250 grame carne de pui(piept)
4 oua
2-3 felii de paine
200 gr branza de vaci
4 linguri smantana
sare

Cum se face budinca de dovlecei

Dovleceii se feliaza cat mai subtire si se pun intr-o sita sa se scurga.

Intre timp, pieptul de pui se pune la fiert cu putina sare iar paine se prajeste si se zdrobeste cu sucitorul( ca sa obtineti pesmet).

Ouale se amesteca cu branza de vaci si smantana.Se adauga sare dupa gust.

 

 

Intr-un vas se pun  pe hartie de copt dovleceii. Peste ei se pune puiul taiat cubulete si amestecul de branza .

 

 

Deasupra se presara pesmetul si se baga la cuptor la 180 de grade  pentru 40-45 minute.

 

 

!Tips: dovleceii mici sunt cei mai indicati deoarece nu au seminte!

            Budincca se poate transforma in mancare pentru adulti daca puiul este inlocuit cu 250 gr cubulete de kaizer  rumenite in doua linguri de ulei!