Cea mai buna rulada de cartofi cu carne de vita

Rulada de cartofi cu carne de vita parmezan si spanac

Mod de preparare rulada de cartofi cu carne de vita

Preincalzim cuptorul la  (180˚C).

Folosind un cutit taiem cartofii in felii de 3 cm grosime.

Pe o foaie de copt, pe care o punem in tava presaram jumatate din branza parmezan si imprastiem pana cand acoperim uniform hartia.Punem cartofii peste parmezan, astfel incat fiecare cartof sa se suprapuna cartofului anterior, atat vertical cat si orizontal. Continuam pana cand intregul vas este umplut cu cartofi.
Apoi, vom presara si restul parmezanului uniform pe cartofi. Se condimenteaza cu o lingurita de sare. Coacem timp de 30 de minute, pana cand cartofii au culoarea aurie si  devin flexibili.

Intre timp,  intr-o tigaie incinsa punem 2 linguri de ulei de masline la foc mediu. Dupa ce uleiul s-a incins, adaugam ceapa si gatim pana la caramelizare, aproximativ 15 minute. Adaugam carnea de vita si se amesteca cu ceapa si le calim. Apoi punem rosiile/pasta de tomate, 3 linguri de patrunjel, boia de ardei, 1 lingurita de sare si piper. Se amesteca si se calesc  pana cand carnea de vita este rumenita.

Intr-o alta tigaie  incinsa punem 2 linguri de ulei de masline la foc mediu. Adaugam spanacul,  1 lingurita de sare si usturoiul. Se amesteca si se da la o parte.

Intr-un castron combinam amestecul de spanac si ricotta. Luam amestecul de spanac  si punem peste „foaia” de cartof aurie. Apoi, vom intinde  peste spanac si  amestecul de carne de vita. Presaram mozzarella peste carnea de vita si e aproape gata.
Luam un capat al foii de cartof aflat pe  hartia de copt si  il rostogolim, asigurandu-ne ca ingredientele nu ies in capete. Odata ce este complet rulata, punem  rulada de cartofi  pe hartia de copt si se coace timp de 15 minute.
Se taie si se serveste calda, decorata cu patrunjel verde taiat.

Pofta buna!