Unul dintre alimentele reprezentative pentru masa de Paşte este carnea de miel, de aceea pentru a fi o masa de sarbatoare si mai completa numai preparate din carne de miel, vom prezenta ca si aperitiv sau ca si fel principal, o reteta de chiftelute din carne miel, foarte delicioase, alaturi de niste legume sotate ( la alegere ).
Ingrediente chiftele din carne de miel cu garnitura de legume sotate la cuptor
1 pulpa de miel dezosata
2 oua
3 linguri pesmet ( va inlocuia painea inmuiata )
1 ceapa veche
1 legatura ceapa verde
1 capatina mica de usturoi
1/2 legatura de marar
1/2 legatura de patunjel verde
1 lingurita chimen praf
ulei vegetal (ptr prajit)
sare, piper macinat
Pentru garnitura de legume
2-3 cepe ( taiata rondele )
2-3 cartofi ( taiati felii grosier/cubulete )
2 morcovi ( taiati rondele )
50 ml ulei de masline ( pentru amestec legume in bol si pentru sotat in tava de la aragaz )
200 ml vin alb sec
1-2 linguri rozmarin uscat/verde
sare, piper
Pentru sos servire chiftele din carne miel cu garnitura de legume sotate la cuptor
200 g iaurt natural
5-7 frunze menta
4-5 picaturi ulei de masline
4-5 picaturi zeama lamaie ( dupa gust )
1 lingurita miere de albine topita
sare, piper macinat
Cum se face sosul pentru servire chiftele
Intr-un bol se va pune iaurtul natural, amestecat usor pentru cca 1-2 secunde cu un tel, dupa care se va adauga cateva picaturi de ulei de masline, lamaie, mierea topita si menta tocata foarte fin.
Sosul obtinut, se va lasa in bol, acesta acoperindu-se cu folie alimentara si dat la rece in frigider pana la servire.
Pentru decor
1/2 legatura patrunjel verde proaspat