Chiftelute din cartofi

Va propunem o reteta foarte simpla de chiftelute facute din cartofi. Au putine ingrediente si se bucura de o coaja crocanta, exact cum ne place. Nu trebuie sa le prajim in ulei, ca sa le pastram sanatoase.

Ingrediente pentru chiftelute din cartofi

6 cartofi,
5-6 catei de usturoi,
3-4 felii de paine,
2 linguri faina,
1 lingura de ulei,
1 legatura patrunjel,
sare, piper, ulei,

Cum se fac chiftelutele din cartofi

Cartofii se fierb in coaja 15 minute.

Se curata apoi si se dau pe raztoarea mica.

Painea se pune la inmuiat, se scurge bine si se farminteaza.

Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca bine si se iau cu lingura chiftelute care se aseaza in tava

Se da la cuptor, incalzit dinainte, se coc la foc potrivit. Dupa 15 minute se intorc. Chiftelutele se mai pot praji si in ulei.

Sursa foto