Ciorba de ciuperci cu scarita afumata

supa de ciuperci cu scarisoara

Pe langa bine cunoscuta supa crema de ciuperci, ciorba de ciuperci combinata cu afumatura va fi un deliciu culinar.

 

Ingrediente ciorba de ciuperci cu scarita afumata

1 scarita afumata (cca 800 g)

500-600 g ciuperci proaspete  (hribi uscati sau bureti, care se vor pune la inmuiat in apa de cu seara)

2 morcovi potriviti

1 felie de telina

4 linguri de zarzavat de casa ptr ciorbe

1 ceapa

2 oua

3 linguri de ulei vegetal

1 cana de lapte acru (iaurt natural) sau bors de putina

1/2 legatura de patrunjel proaspat

3 l apa

sare

Cum se face ciorba de ciuperci cu scarita afumata

Scarita afumata se va portiona, spala in 2-3 ape (pentru a se elimina din fum), apoi pusa la fiert intr-o oala cu 3 l apa (avand grija sa fie inlaturata  spuma  acumulata  pe marginile oalei) cca 30-35 minute.

Legumele curatate, spalate si tocate marunt, se vor adauga in oala, pe la jumatatea timpului de fierbere al scaritei afumate.

Ciupercile proaspete, se vor da separat intr-un clocot (pentru a se elibera de negreata lasata in urma fierberii), apoi scurse, taiate in bucati potrivite si adaugate in oala peste restul de legume.

Dupa cateva clocote, se va lasa focul domol, apoi ciorba se va acri cu laptele batut sau bors de putina dat intr-un clocot.

Pentru un gust mai bun, se vor adauga la sfarsit, ouale batute intr-un bol cu un polonic de zeama, turnandu-se in  ciorba de ciuperci cu scaritata afumata, dupa ce focul se va stinge.

Patrunjelul proaspat tocat, se va adauga in ciorba dreasa la sfarsit.

Ciorba de ciuperci cu scarita afumata, se va servi calda in boluri individuale cu crutoane de paine prajita sau paine proaspata scoasa de la cuptor.

POFTA BUNA !!!