Acest fel de mancare se poate considera dietetica, pentru persoanele cu afectiuni gastrice, boli hepatobiliare, cardiovasculare deoarece nu contine smantana si totul este mai mult fiert nu cu ingrediente prajite.
Ingrediente ciulama de pui ( ptr 4 porti )
1 piept de pui ( 650g )
1 morcov
1 pastarnac
1 telina mica (100 g )
200 ml lapte
3 linguri de amidon alimentar de porumb
50 g unt
sare, piper
1/2 legatura de patrunjel verde
Cum se face ciulamaua de pui
Pieptul de pui se va curata, spala, portiona in bucati potrivite si se va pune la fiert intr-o oala cu 1 l apa cu putina sare, adunand spuma care se formeaza pe marginea oalei.
Legumele curatate, spalate ( morcovul, telina, pastarnacul ) se vor adauga intregi in oala la fiert, pentru cca 30 minute, atat cat se vor inmuia, apoi se vor scoate legumele fierte si carnea intr-o strecuratoare.
Supa se va strecura si se va pune intr-o craticioara potrivita ca marime ( luand in cosideratie cantitatea de ciulama pe care dorim s-o gatim ), punandu-se din nou pe foc.
Separat se va dizolva amidonul cu laptele rece, adaugandu-se in supa, lasand sa fiarba la foc mic pana se va ingrosa sosul, amestecand mereu ca sa nu se prinda cu o lingura de lemn.
Stingem focul, adaugam untul pentru a fi sosul mai cremos, amestecand energic cu un tel, urmand bucatile de carne de pui ( legumele tocate marunt daca se va dori in ciulama ), potrivind la gust de sare si piper.
Ciulamaua de pui se va servi calda cu mamaliguta, in farfurii adanci, decorate cu patrunjel verde prospat tocat.
POFTA BUNA !!!
Cât de mult îți place?
0 People au dat o notă
Rating mediu
(0 / 5)