Clatitele sunt ideale si ne scapa de multe griji in perioada postului, cand le poti prepara rapid fie in combinaie cu legume, fie cu gem sau dulceata.
Iata mai jos care sunt pasii pentru prepararea unor clatite pufoase si de post.
Ingrediente pentru clatite de post
100 g faina
100 ml apa minerala foarte acidulata
50 ml ulei
25 g zahar
sare.
Cum se fac clatitele de post
Pasul 1: intr-un vas se pune faina si se adauga treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase
Pasul 2: se pune uleiul, zaharul si sarea
Pasul 3: se toarna din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si se roteste ca sa se intinda uniform in toata tigaia. Ai nevoie de o tigaie de care compozitia nu se prinde, astfel incat sa le poti intoarce cu usurinta si fara sa se rupa. Va recomandam aceasta tigaie din aluminiu cu ceramica in interior, conceputa special pentru a face clatite: tigaie clatite.
Pasul 4: se procedeaza la fel pana se termina toata compozitia
Pasul 5: dupa ce s-au terminat, se intinde putina dulceata apoi se ruleaza.

clatite post
Trucuri si idei
- Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc;
- La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase;
- adauga in compozitie 50 gr de bere si clatitele vor iesi muult mai pufoase;
- pudreaza-le cu putin zahar la final pentru un design cat mai reusit.

clatite post