Este o reteta simpla, buna si se prepara cat ai clipi, la indemana oricui vrea sa o incerce.
Conopida este o leguma sanatoasa consumata proaspata in diferite salate sau gatita sub diferite forme.
Se gaseste foarte usor atat in piete cat si in supermarket.
De aceea pentru familia mea m-am gandit sa dau o fuga la cel mai apropiat supermarket, pentru a cumpara o frumoasa conopida si de a o gati cat mai simplu si pe gustul lor.
Vom face o conopida pane, care merge foarte bine la un mic dejun sau penru un pachetel la serviciu pentru o gustare.
Ingrediente conopida pane
1 conopida 1kg ( se va alege o conopida curata alba, fara puncte negre )
4 oua
200 g faina
100 g pesmet
2 linguri zeama de lamaie ( ajuta conopida de sa-si pastreze culoarea alba )
2oo ml ulei vegetal floarea soarelui ( daca va mai fi necesar mai putem mari cantitatea )
sare, piper
Cum vom face conopida pane
Conopida se desface in buchetele mici ( eliminandu-se cotorul ), apoi se va pune intr-un bol cu apa, sare si 2 linguri zeama de lamaie ( pentru a ramane alba ) pentru a se elimina eventuali viermisori existenti printre buchetele.
Punem conopida la fiert intr-o oala cu apa si putina sare pentru cca 10-15 minute ( nu se fierbe prea mult pentru a nu acumula multa apa si inmuia prea tare ).
Punem la scurs conopida dupa fierbere intr-o strecuratoare ( eventual o mai presam cu o paleta, ptr a se elimina mai bine surplusul de apa acumulat in timpul fierberii ).
Se va condimenta numai cu piper ( nu mai necesita sare deoarece a fiert cu apa si sare ).
Vom pregati la indemana trei boluri ( vase largi la gura ) pentru ingredientele pe care le vom folosi la conopida pane.
Intr-un bol vom bate ouale cu piper, sare si 1 lingura de faina cu ajutorul unui tel pana obtinem o compozitie omogena.
In restul de vase vom pune faina si pesmetul.
Uleiul se pune la incins intr-o tigaie de teflon.
Dupa ce trecem buchetelele de conopida prin faina, ou si pesmet ( se vor intoarce pe toate partile, ptr a se acoperi uniform ) se pun la prajit in uleiul incins.
Rumenim buchetelele de conopida pe toate partile.
Acest procedeu va dura pana terminam conopida de facut pane.
Pe o hartie absorbanta scoatem conopida pane pentru a se elimina si absorbi surplusul de ulei.
Conopida pane se poate servi calda, rece alaturi de un sos Tzatziki sau de o salata.
POFTA BUNA !!!