Conopida pane

Este o reteta simpla, buna si se prepara cat ai clipi, la indemana oricui vrea sa o incerce.

Conopida este o leguma sanatoasa consumata proaspata in diferite salate sau gatita sub diferite forme.

Se gaseste foarte usor atat in piete cat si in supermarket.

De aceea pentru familia mea m-am gandit sa dau o fuga la cel mai apropiat supermarket, pentru a cumpara o frumoasa conopida si de a o gati cat mai simplu si pe gustul lor.

Vom face o conopida pane, care merge foarte bine la un mic dejun sau penru un pachetel la serviciu pentru o gustare.

Ingrediente conopida pane

1 conopida 1kg ( se va alege o conopida curata alba, fara puncte negre )

4 oua

200 g faina

100 g pesmet

2 linguri zeama de lamaie ( ajuta conopida de sa-si pastreze culoarea alba )

2oo ml ulei vegetal floarea soarelui ( daca va mai fi necesar mai putem mari cantitatea )

sare, piper

Cum vom face conopida pane

Conopida se desface in buchetele mici ( eliminandu-se cotorul ), apoi se va pune intr-un bol cu apa, sare si 2 linguri zeama de lamaie ( pentru a ramane alba ) pentru a se elimina eventuali viermisori existenti printre buchetele.

Punem conopida la fiert intr-o oala cu apa si putina sare pentru cca 10-15 minute ( nu se fierbe prea mult pentru a nu acumula multa apa si inmuia prea tare ).

Punem la scurs conopida dupa fierbere intr-o strecuratoare ( eventual o mai presam cu o paleta, ptr a se elimina mai bine  surplusul de apa acumulat in timpul fierberii ).

Se va condimenta  numai cu piper ( nu mai necesita sare deoarece a fiert cu apa si sare ).

Vom pregati la indemana trei boluri ( vase largi la gura ) pentru ingredientele pe care le vom folosi la conopida pane.

Intr-un bol vom bate ouale cu piper, sare si 1 lingura de faina cu ajutorul unui tel pana obtinem o compozitie omogena.

In restul de vase vom pune faina si pesmetul.

Uleiul se pune la incins intr-o tigaie de teflon.

Dupa ce trecem buchetelele de conopida prin faina, ou si pesmet ( se vor intoarce pe toate partile, ptr a se acoperi uniform ) se pun la prajit in uleiul incins.

Rumenim buchetelele de conopida pe toate partile.

Acest procedeu va dura pana terminam  conopida de facut pane.

Pe o hartie absorbanta scoatem conopida pane pentru a se elimina si absorbi surplusul de ulei.

Conopida pane se poate servi calda, rece alaturi de un sos Tzatziki sau de o salata.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto