Dovlecei prajiti si crocanti

Dovlecei prajiti in crusta de porumb

 

Dovleceii, sunt legume bine cunoscute cu multe proprietati nutritive,  dar  rari gatiti in bucatarie.

Fiind foarte importanti in diete si regimuri alimentare, incercam retete care sa fie pe gustul tutoror ( fie gatiti la abur; cuptor cu alte legume; prajiti etc..)

Vom face o reteta de data aceasta, care va incanta papilele gustative cu gustul lor, pana si mofturosilor din famile (adica cei mici), folosind un ingredient care va da aspectul si gustul de fastfood ( dar mult mai sanatos, fiind gatit in bucataria de acasa) si anume: fulgii de porumb.

 

 

Ingrediente dovlecei prajiti si crocanti

2 dovlecei tineri

100 g faina alba

200 g fulgi de porumb (dovleceii prajiti vor fi  mai crocanti)

1 capatina de usturoi

ulei  (pentru prajit 250 ml)

1 lingura paprika dulce

sare, piper

Cum se fac dovleceii prajiti si crocanti

Dovleceii se vor spala,  indepartate capetele, uscati cu un prosop absorbant de bucatarie, apoi taiati rondele de 2 cm pe un blat de lucru.

Separat, intr-un bol se va face un amestec din: faina, paprika, sare si piper, prin care se vor trece rondelele de dovlecei pe ambele fete, inainte de prajire.

Dovlecei-in-crusta-de-porumb- preparare_

Pentru a le da un aspect de “fastfood” (dar mult mai sanatos, facut in casa), inainte de a-i pune la prajit in ulei, rondelele de dovlecei, se vor da prin fulgi de porumb (faramitati in bucati mai mici sau  lasati intregi ) pe care i-am pregatit intr-un  bol separat.

In uleiul bine incins din tigaia de teflon pregatita in prealabil, se vor pune rondelele de dovlecei la prajit, cca 1 minut pe fiecare parte (doar cat vor devenii aurii, nu lasati la prajit prea mult).

Dupa prajire, rondelele crocante de dovlecei, se vor pune pe un prosop de bucatarie absorbant (pentru a se elimina din surplusul de ulei).

Usturoiul curatat, se va pune in blender sau pisat, impreuna cu cateva picaturi de ulei (20 ml), un praf de sare, piper, mixandu-se pana se va forma o pasta fina ( daca se va dori o cantitate mai mare de pasta de usturoi, se poate adauga ulei in cantitate mai mare ( 50-100 ml ) picatura cu picatura).

Pasta de usturoi, se va transfera intr-un bol, cu care se vor consuma dovleceii prajiti si crocanti (va fi un deliciu culinar).

TRUCURI SI IDEI

Peste dovleceii prajiti, usturoiul se poate pune si sub forma de mujdei (pisat cu un praf de sare si combinat cu apa).

POFTA BUNA !!