Macaroane cu carnaciori afumati

Desi pentru unele persoane, aceasta mancare poate fi considerata ” grea”, datorita faptului ca se folosesc carnaciori,….. totusi din cand in cand ne putem face pofta, apetitul fiind crescut.

Aceasta mancare cu macaroane si carnaciori are in compozitie de altfel o combinatie de arome vii si proaspete : rosii, ciuperci, usturoi, ceapa, iar carnaciorii afumati si picanti nu ofera decat savoare si gust.

Ingrediente macaroane cu carnaciori afumati

500 g macroane

1 ceapa mare

2 catei usturoi

4 rosii coapte

200 g carnaciori afumati aromati cu rozmarin si usor picanti

50 g unt +2 linguri ulei vegetal ( ptr a nu se arde untul )

150 g parmezan ras

sare, piper

Cum se fac macaroane cu carnaciori afumati

Pentru inceput vom pune la fiert macaroanele intr-o oala incapatoare si inalta cu apa si sare si se vor fierbe conform instructiunilor de pe pachet.

Intre timp, ne vom ocupa de restul ingredientelor.

Ceapa curatata si tocata marunt o vom pune la calit in untul si uleiul incins intr-o tigaie de teflon cu peretii inalti ( deoarece o vom folosi pana la final ), pana va deveni translucida, apoi ciupercile curatate de pielita si taiate felii nu tocate marunt ( deoarece dorim sa fie vizibile in macaroane ) le vom lasa la calit pana se vor inmuia impreuna cu ceapa.

Vom adauga si rosiile care au fost oparite in apa clocotita cca 5 minute, apoi curatate de pielita si tocate marunt, lasandu-le sa fiarba pana va scadea lichidul din ele, pana se formeze un sos, adaugandu-se pe parcurs cate putina zeama de la macaroanele fierte,( astfel sosul se va ingrosa mai bine de la amidonul lasat de macaroane).

Condimentam sosul cu sare, piper, oregano uscat dupa gust, apoi adaugam bucatile de carnaciori pe care i-am prajit cca 5 minute separat in alta tigaie cu 1 lingura de ulei ulei ( deoarece se mai lasa grasime si de la ei ), macaroanele scurse de zeama intr-o strecuratoare, amestecand totul cu o spatula.

Macaroanele cu carnaciori se vor servi fierbinti pe farfurii albe mari intinse cu parmezan ras deasupra si patrunjel proaspat tocat fin.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto