Madeleine

Orice copil isi doreste cate o punga de madeleine, atunci cand te duci cu ei printre rafturile de dulciuri din supermarket.

Dar foarte bine le putem face si acasa mult mai bune, cautand caietul cu retetele de prajituri a bunicii,  cu care am crescut fiecare dintre noi, atunci cand in comert acestea nu existau.

Aceste minunate ” briose ” au un interior pufos si margini crocante.

Se pot servi alaturi de o ceasca de ceai, cafea si ziua va fi minunata!!

Ingrediente pentru madeleine

4 oua

250 g iaurt gras natural

2 cesti ( de 200 ml ) zahar

1 ceasca ulei

3 cesti faina

1 plic zahar vanilat

1 plic praf de copt

1 lingura coaja de lamaie

10-12 forme de briose + cosulete din hartie colorate

Pentru umplutura

100 g nuca maruntita

2 linguri stafide aurii ( optional )

100 g ciocolata pepite

Umplutura pentru madeleine se va amesteca intr-un bol , ca sa fie folosita la momentul potrivit.

Cum se fac madeleine

Intr-un bol larg si inalt, punem ouale cu zaharul tos si vanilat, mixandu-le pana devin o spuma albicioasa, marindu-si volumul, apoi adaugam iaurtul, uleiul treptat ca la maioneza, coaja de lamaie, mixand totul la o treapta mai joasa.

Faina amestecata si cernuta impreuna cu praful de copt, o adaugam in ploaie in compozitie, incorporata cu ajutorul unei spatule ( renuntandu-se la mixer pentru a nu se lasa aluatul ) de jos in sus cu miscari circulare.

In forme de madeleine sau briose punem hartiutele colorate, turnam jumatate din compozitie, umplutura si apoi restul de compozitie pana se umple forma 3/4.

Introducem totul in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 25-30 minute, apoi se scot se vor lasa sa se raceasca si ornate dupa imaginatie ( fie cu frisca, cu crema de unt si cacao, cu bomboane colorate sau pudrate cu zahar vanilat )

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto