Miel cu spanac

Miel cu spanac

Cand intram prin piata pentru diverse cumparaturi, nu putem sa trecem nepasatori  pe langa spanacul tanar de un verde intens, fara sa cumparam macar 1 kg.

Il putem folosi ca atare la salata, dar si gatit alaturi de o carne la alegere (miel, pasare, vita, porc), asigurand un pranz sau o cina.

 

Ingrediente miel cu spanac

1 pulpa miel dezosata (800-900 g)

1 kg spanac proaspat

50 ml ulei

3 cepe potrivite

3 linguri pasta de tomate

1 lingura curry

cateva rosii cherry

apa sau supa de carne (2 cani)

sare, piper

Cum se face miel cu spanac

Pulpa de miel, se va curata de pielita, spalata si taiata in bucatele mici (cat pentru o inghititura), pusa la prajit intr-o cratita cu fund dublu, in uleiul incins (pana cand isi va schimba culoare si va deveni aurie), cca 10 minute.

Dupa prajire, carnea de miel se va scoate intr-un vas, iar in uleiul ramas se va  adauga la calit pentru cca 5-8 minute ceapa curatata si tocata marunt  (eventual se mai pot adauga 1-2 linguri de ulei), pana cand va deveni sticloasa (transparenta).

Usturoiul se va adauga taiat feliute subtiri, urmat de  praful de curry, rosiile cherry intregi, amestecandu-se continuu cu o spatula, stingandu-se apoi totul cu pasta de bulion dizolvata in apa.

Bucatile de carne de miel se vor adauga in cratita (care se va acoperi cu un capac), lasand sa fiarba totul la foc domol inca 30 minute.

Intre timp spanacul proaspat se va curata  frunza cu frunza de pe cotor, se pune la fiert in putina apa (500 ml) cca 5-8 minute (fiind tanar, se va inmuia foarte repede).

Dupa ce a fost pus la scurs si racit intr-o strecuratoare,  spanacul se va toca mai mare si adauga peste carnea de miel fragezita.

Optional spanacul proaspat curatat si spalat se poate adauga in mancare si proaspat, fara a se necesita fierberea lui separat.

Spanacul se va lasa la fiert impreuna cu carnea de miel, inca 10-15 minute (sa devina o mancare putin scazuta).

Mancarea de miel cu spanac se va asezona la final cu sare si piper dupa gust.

Se va servi in farfurii individuale, cu paine prajita si cu o salata de spanac proaspat.

Vinul alb sec sau roze pot fi recomandate ca bauturi la acest fel de mancare.

POFTA BUNA !!