Paine cu masline. Reteta in imagini.

Painea cu masline are un gust inconfundabil, de vacanta la mare. Si merita sa o faci, macar in weekend pentru un mic dejun simplu si sanatos. Este o paine care se poate consuma si pe perioada postului. Mmmm… ce bine merge cu o salata de rosii!

Ingrediente pentru paine cu masline

200 grame masline negre fara samburi
5 linguri faina alba
2 linguri faina neagra
2 cani si jumatate apa calduta
drojdie proaspata(cat o nuca)sau 2 lingurite drojdie uscata
1 lingura cu zahar brun
2 linguri ulei masline
sare.

Cum se face painea cu masline

Drojdia se pune intrr-o cana cu apa, se amesteca cu o mana de faina si se pune intr-un loc calduros timp de 30 minute.

Peste se adauga zaharul si restul de apa si se pune 15 minute la cald.

Se adauga uleiul, sarea si se amesteca bine.Faina se adauga putin cate putin . Se amesteca bine compozitia pana se formeaza aluatul.

Aluatul se pune pe o planseta presarata cu faina pana devine elastic. Se adauga maslinele si 1 lingura ulei. Se pune sa creasca timp de 1 ora (pana se dubleaza ).

Aluatul se imparte in doua parti , se modeleaza in forma de baghete( puteti face baghete mai subtiri si atunci impartiti aluatul in mai multe parti).

 

 

Se  pun in tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu restul de ulei de masline si se presara cu rozmarin praf.

 

 

Se pun la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 min.

 

 

Trucuri si idei

 
Inainte de a baga la cuptor puteti pune desupra si seminte de susan!

Impreuna cu maslinele puteti adauga si rozmarin!

Imediat ce ati scos-o din cuptor acoperiti painea cu un prosop umed!