Paste cu pui si legume

Pastele fainoase trebuie sa faca parte dintr-o dieta variata si echilibrata, care sa cuprinda pe langa legume, produse lactate si proteine.

Pastele sunt preferte de cei mici mai ales, de aceea pentru a le starni pofta de mancare, cautam mereu sa le folosim de dragul lor, dar fiind si sanatoase, mai ales ca inlocuieste faina integrala mai ales pentru persoanele cu suferinte ( ulcer gastric, enterocolite, gastrite).

 

 

Ingrediente paste cu pui si legume

1 piept de pui dezosat

500 g paste ( spagheti, penne, etc..)

1 ardei gras rosu sau verde

1 ceapa potrivita

4 ciuperci champignon proaspete

200 g smatana de gatit

200 ml suc de rosii

100 g parmezan ras

4 linguri ulei de masline

1/2 legatura patrunjel proaspat

sare, piper

 

Cum se fac paste cu pui si legume

Pregatim pieptul de pui, il spalam si portiona in bucati mici, apoi pus la prajit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei ( pana isi schimba culoare si devin aurii, cca 10 minute), scoase intr-un castron, continuand cu gatirea ingredientelor.

In aceeasi tigaie, vom pune restul de ulei ( 2 linguri ), ceapa curatata si taiata julien( sotata pentru 2 minute), ardeiul gras taiat fasii subtiri, ciupercile taiate felii, asezonand totul cu sare, piper.

Sucul de rosii se va adauga peste legume, se micsoreaza  focul, acoperim tigaia cu un capac, lasand sa fiarba sosul de legume inca 20 minute( pana se va ingrosa ).

Carnea de pui gatita, se va adauga peste sosul de legume, lasand inca 5 minute sa  fiarba( pentru a patrunde aromele in carne ).

Pastele care au fiert in apa clocotita si sare, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj, se scurg si se adauga in sosul de legume si carne de pui, lasand  focul domol.

Pentru ca reteta sa fie si mai gustoasa, se va adauga la final smantana de gatit impreuna cu parmezanul ras, amestecand 1-2 minute, dupa care vom stinge focul.

Pastele cu pui si legume se vor servii imediat, fierbinti, in farfurii adanci albe individuale decorate cu patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto