Autentificare

Înregistrare

Paste cu ton si rosii cherry

Paste cu ton si rosii cherry

Cum se fac paste cu file ton in ulei

Pastele, se vor pune la fiert intr-o olita cu apa clocotita si un praf de sare, respectandu-se instructiunile de pe ambalaj cca 8-10 minute ( sa fie al-dente ).

Intre timp, intr-o tigaie de teflon se va pune uleiul de masline la  incalzit, adaugandu-se  cateii de usturoi ( ptr a aroma uleiul, apoi indepartati ), fileul de ton maruntit scurs de ulei, rosiile cherry taiate in jumatati, maslinele rondele negre si verzi, amestecandu-se usor, pana se va face un sote.

Pastele fluturasi fierte se vor scurge de apa fiarta, apoi adaugate in tigaie impreuna cu un polonic din zeama in care au fiert, lasandu-se sa mai fiarba impreuna pe foc domol cateva minute ( cca 3-4 minute), iar la sfarsit se vor adauga frunzele de busuioc taiate fin, pentru aroma.

In farfurii adanci, se vor servii pastele fluturasi  cu fileu de ton in ulei, presarate cu parmezan ras din belsug.

POFTA BUNA !!!