Piept de pui cu mazare

Este o mancare care nu necesita timp mult de preparare, iar daca incercam a renunta la a praji ingredientele ( mai mult inabusite ) poate fi considerata dietetica pentru persoanele care tin  dieta si cele cu probleme gastrice.

Aceasta mancare poate folosita si in perioada postului, renuntand la carne si fiind la fel de gustoasa.

Ingrediente piept de pui cu mazare

1 piept de pui 650 g

1 kg mazare proaspata ( sau congelata la pungi )

3 cepe potrivite ( da gust si dulceata mancarii o cantitate mai mare )

1 ardei gras potrivit ca marime

2 catei usturoi ( ptr aroma )

2 cartofi potriviti ( vor inlocui rantajul de faina, acestia fiind rasi pe razatoarea mica )

100 ml ulei vegetal

1 legatura marar ( compatibil cu mazarea )

sare, piper

Cum se face piept de pui cu mazare

Pieptul de pui se spala, se curata de pielita ( daca are ), apoi se taie in cuburi potrivite si se pun la calit intr-o cratita incapatoare cu uleiul deja incalzit ( pana isi va schimba culoarea ).

Ceapa pe care am curatat-o de coaja, spalat-o, o vom taia pestisori si adauga peste pieptul pui, amestecand continuu atat cat devine putin translucida.

Punem peste ceapa din cand in cand cate putina apa ( 2 cani ) calduta pentru a fierbe ( a nu se cali ), fiind astfel mancarea mai dietetica pentru persoanele cu afectiuni gastrice.

Duce ce, ceapa s-a inmuiat si carnea este aproape fiarta, adaugam ardeiul gras taiat fasii mici si usturoiul taiat felii subtiri, lasand pe foc la fiert cca 5-10 minute dupa care punem mazarea proaspata sau congelata ( iar daca mai este necesar si nu este lichid suficient pentru a fierbe si mazarea, mai adaugam apa ).

Cand bobul de mazare s-a inmuiat ( sa fie moale cand se va strange intre degete ), adaugam cartofii curatati de coaja si rasi pe razatoarea mica, pentru a ingrosa sosul format ( si a renunta la rantasul de faina ), apoi asezonand mancarea cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa fiarba in continuare mancarea de piept de pui cu mazare pentru cca 30 minute, dupa care adaugam pasta de tomate dizolvata in putina apa calduta.

La final, aproape de a stinge focul, punem mararul tocat fin pentru gustul deosebit dat mancarii.

Mancarea de mazare se poate servi calda cu mamaliguta, alaturi de niste castraveti murati la otet, sau daca este in anotimpul de  primavara trebuie neaparat servita cu o salata verde proaspata cu ridichi.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto