Prajitura cu iaurt si fructe de padure fara coacere

Prajitura la rece cu iaurt si fructe de padure

Cum se face prajitura cu iaurt si fructe de padure

Intr-un robot de bucatarie se vor pune biscuitii, apoi zaharul brun la maruntit 2-3 secunde.

Biscuitii maruntiti se vor transfera intr-un castron, peste care se va pune untul topit, amestecandu-se totul cu o lingura pentru a se omogeniza ingredientele.

Intr-o forma detasabila ( de tort ) cu diametrul de 24 cm, unsa cu unt si imbracata cu hartie de copt, se va pune compozitia de biscuiti, niveland-o cu o lingura sau cu varful degetelor.

Forma cu prajitura se va introduce in frigider/congelator pentru 30 minute.

Cum se face crema de iaurt

Foliile de gelatina se vor pune la inmuiat in apa rece cca 10 minute. Intre timp intr-un bol vom pune iaurtul pe care il vom indulci cu zaharul pudra vanilat plus esenta de vanilie, amestecandu-l usor cu un tel.

Smantana neindulcita se va bate cu un mixer, pana se va intari putin, apoi adaugata lingura cu lingura peste iaurt, amestecand usor cu telul pana se va obtine o compozitie omogena.

Dupa ce gelatina a stat la inmuiat, se va adauga peste laptele care a fost incalzit in prealabil, amestecand cu o spatula pana se va topi complet, urmand a fi adaugata peste iaurt.

ATENTIE!…Crema de iaurt se va face in timp ce baza prajiturii ( cea de biscuiti ) va sta la rece in frigider.

Ingrediente pentru sos de fructe

300 g fructe de padure mix congelate ( mure, zmeura, afine, coacaze rosii )

2-3 linguri zahar

2 linguri zeama de lamaie

Cum se face sosul de fructe padure

Intr-o craticioara se vor pune fructele de padure congelate/proaspete, peste care se va adauga zaharul si zeama de lamaie, apoi pusa pe foc mic ( pana se vor inmuia si scadea din lichid ).

Dupa acest proces, fructele se vor trece printr-o sita, pentru a se elimina semintele, ramanand doar sosul obtinut, apoi folosit.

Pentru decor prajitura

fructe proaspete de padure la alegere

frunze de menta

Dupa timpul alocat racirii, tava se va scoate din frigider/congelator, adaugandu-se crema de iaurt, urmand iarasi a fi data prajitura la frigider, cca 4-5 ore ( sau mai bine de cu seara pana dimineata ).

Prajitura cu iaurt se va scoate din frigider, apoi cu grija scoasa din forma si pusa pe un platou rotund, turnand sosul de fructe de padure, ornand-o  cu fructe proaspete si frunze de menta, apoi portionata sub forma de triunghi si servita rece.

POFTA BUNA !!!