Prajitura in straturi cu crema de vanilie, ciocolata si frisca

prajitura in straturi cu crema de vanilie si ciocolata

Desi pare o prajitura complicata la prima vedere,  odata ce ai inceput sa o faci, iti dai seama ca lucrurile sunt chiar simple iar efectul este unul ” Wauu!” garantat, din toate punctele de vedere si ca aspect si ca gust. O combinatie unica a gustului de alune, ciocolata, vanilie si frisca…Se poate mai mult de atat? 🙂

Ingrediente blaturi

Primul blat

8 albusuri

50 g zahar

50 g faina alba

40 g pesmet

1 lingura praf de copt (8 g)

100 g miez de nuca macinat

un praf de  sare

Al doilea blat

200 g biscuiti petit beurre

Set de 3 tavi

Crema vanilie

8 galbenusuri

80 g zahar

500 ml lapte

1 plic praf budinca de vanilie (37 g)

250 g unt la temperatura camerei

1 plic zahar vanilat

2 linguri cacao

3 picaturi esenta de rom

 

Crema ciocolata

2 buc ciocolata neagra ( 85% cacao)

300 g unt

100 g zahar pudra

100 g alune de padure macinate (praf)

 

Decorare

50 g ciocolata

1 lingura de unt

200 ml frisca lichida