Pui cu bere si legume II

Pentru o cina rapida, ce poate fi mai usor de gatit decat niste pulpe cu cateva legume la cuptor si masa va fi foarte sanatoasa.

Si ca sa “imbatam” pulpele la cuptor,  adaugam si o bere blonda din portia sotului.

Ingrediente pui cu bere si legume

5 pulpe pui ( potrivite,  )

2 ardei grasi ( verde si rosu )

4-5 linguri de mustar

1 fir praz

1 ceapa potrivita

1 foaie dafin

200 ml suc rosii

4 linguri de ulei de masline

1 lingurita cu cimbru

500 ml bere blonda

sare, piper

 

Cum se face pui cu bere si legume

Primul pas este de a pregati pulpele: le spalam, le inlaturam eventualele tulei ramase, apoi le asezonam cu sare, piper si unse cu mustar.

Le punem intr-un vas in asteptare, pana pregatim legumele pentru cuptor.

Legumele: ardeii grasi, prazul si ceapa, le curatam, spalam si taia dupa imaginatie ( bucati mai mari sau fasii ), apoi puse intr-un vas Jena dreptunghiular, tapetat cu ulei, asezonate cu sare, piper si cimbru uscat.

Peste legume, vom aseza pulpele pregatite in prealabil, turnam sucul de rosii, berea blonda, apoi dam vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 1 ora.

Cand pulpele si legumele s-au facut, le putem servi pe un pat de salata de legume crude, fierbinti sau chiar reci daca mai raman pentru a doua zi.

Alaturi de pulpe merge si un pahar cu bere rece si cina a fost perfecta pentru familie !!!!.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto