Pui cu dovlecei la cuptor

Dovlecelul este una din legumele care de multe ori o uitam sau o neglijam.

Aceasta leguma are o valoare nutritiva reala, datorita complexului de nutrienti : vitamine ( A;B;C;E ), minerale ( magneziu; fosfor; potasiu etc.. ), fibre vegetale pentru o digestie rapida si sanatoasa.

Pentru a fi introdus in alimentatie cat mai des in famile, cautam modurile cele mai simple de a gati aceasta leguma si sa fie gustoasa.

De aceea vom face o reteta cu un  grad de dificultate minim, folosin pe langa dovlecel si carne de pui.

Ingrediente pui cu dovlecei

( Cantitatile se pot modifica si chiar folosi mai multe legume )

1 kg carne pui ( la aceasta reteta s-a folosit pulpe de pui  5-6 buc )

2-3 dovlecei tineri ( sa fie alesi verzi, fara pete si fermi )

4 rosii mari

1 ardei gras rosu

1 morcov mijlociu

250 ml vin alb+50 ml apa

100 ml ulei vegetal

2 catei usturoi ( pentru aroma )

1 frunza dafin ( pentru aroma )

1/2 legatura patrunjel proaspat ( ptr decor )

sare, piper

Cum vom face pui cu dovlecei

Pentru ca tot timpul alergam  si cautam sa mancam sanatos, vom gati aceasta reteta la cuptor, fara a exista ceva prajit.

Vom pregati pulpele de pui pe care le spalam, curatam de eventuale tulei, apoi le asezonam cu sare si piper.

Legumele ( ardeiul gras, morcovul, dovleceii ) le curatam, spalam si le taiem fasii mari ( ardeiul ), rondele ( morcovul ) si felii de 2 cm grosime dovleceii ( daca sunt tineri ii  lasam cu coaja ).

Pregatim un vas termorezistent in care am pus uleiul, vinul indoit cu apa, frunza de dafin, morcovul, ardeiul gras si pulpele de pui.

Acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit la 190 grade pentu 35-40 minute.

Cand procesul de gatire este la mijloc atunci adaugam feliile de rosii peste pulpe, usturoiul taiat feliute fine si feliile de dovlecei ( deoarece se gatesc mai repede si am dorit ca dovlecelul sa ramana ferm ).

Mai condimentam cu putina sare si piper dupa gust, lasand in continuare la cuptor pana ce legumele vor fi moi si pulpele gatite.

Cu 10 minute de final, vom da jos folia de aluminiu, pentru a-si face o fata frumoasa de rumenit pulpele cu dovlecei

Aceasta mancare de pui cu dovlecei merge bine cu mamaliguta calda alaturi de o garnitura de orez, de o salata verde sau cu niste castraveciori la otet.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto