Pui cu varza chinezesca la wok

Pentru o cina rapida, nu ne ramane decat sa cautam prin lada de la frigider si sa folosim ce ne-a mai ramas din aprovizionarea facuta pentru o saptamana.

Si pentru a avea  un motiv in plus de a folosi  wok-ul ” prafuit” din dulap, vom face o reteta cu pui si varza chinezeasca  ( deoarece nu vrem sa stam mult in bucatarie, iar folosind wok-ul ingredientele trebuiesc gatite la foc iute ) usoara, simpla si gustoasa cu o garnitura la alegere.

Ingrediente pui cu varza chinezeasca la wok

1 varza chinezeasca

1 piept de pui dezosat cca 450 g

1 morcov mic

1 cm ghimbir proaspat ( ptr aroma uleiului )

2 catei de usturoi ( ptr aroma )

1 /2 ardei gras rosu

3 fire ceapa verde

3 linguri ulei normal ( floarea soarelui )

2 linguri sos soia

50 ml suc rosii ( optional )

1/2 cana apa sau supa de legume

sare, piper

Cum se face varza chinezeasca la wok

Pentru ca in wok totul se face la foc iute, carnea si legumele trebuiesc pregatite inainte de gatire si puse separat in boluri.

Carnea de pui se va spala si taia  in cubulete potrivie ( cat pentru o imbucatura ).

Varza chinezeasca se va taia in fasii subtiri sau bucati, morcovul in bastonase subtiri, ardeiul gras in fasii subtiri si ceapa verde in bucati mici.

Ghimbirul se va curata de coaja si va fi dat pe razatoarea cu ochiuri mici, iar usturoiul taiat felii subtiri.

In wok-ul cu ulei incins se vor pune ghimbirul ras si usturoiul, amestecandu-se energic cu o paleta ( pentru a aroma uleiul ), urmand bucatile de pui, intorcandu-le pe toate partile ( pana isi vor schimba culoarea 3-4 minute ).

Se vor adauga restul de legume peste carnea de pui (varza chinezeasca, ceapa, morcovul, ardeiul ), amestecandu-se continuu cu o spatula ( cca 10 minute ), apoi stinse cu apa si sucul de rosii.

Cand lichidul va scadea si legumele vor deveni moi ( mai mult al-dente ), se va adauga sosul de soia, piper, sare daca va fi nevoie ( deoarece sosul de soia este sarat ).

Puiul cu varza chinezeasca se va transfera pe un platou in care se va afla o garnitura de orez fiert basmatic, sau se va consuma ca atare… sugestii pot fi destule dupa imaginatia fiecaruia.

POFTA BUNA !!

Sursa foto