Risotto spumant cu hribi

Din numeroasele soiuri de ciuperci din lume, hribii au un gust si o textura mult mai gustoasa, cu arome de alune de padure.

Acestia se gasesc in stare proaspata, uscata la supermarket-urile mari.

Deoarece sezonul hribilor este toamna, iar noi ne aflam in sezon de vara, vom face o reteta in care ingredient principal vor fi hribii uscati, care au o aroma mai intensa decat cei proaspeti, acestia folosindu-se in orice sezon atat in ciorbe, supe etc..

Ingrediente risotto spumant cu hribi

300 g hribi uscati

250 g orez risotto ( sau 1 cana de  orez )

1 legatura arpagic ( se foloseste numai partea cu codite )

2 catei usturoi

4 linguri ulei masline + un cub de unt

200 ml vin spumant demisec

1 l supa de legume de la conserva ( sau pregatita in casa din legume proaspete fierte )

100 g parmezan ( ptr a da orezului o textura mai cremoasa )

sare, piper, condimente naturale ( oregano, rozmarin etc… dupa gust si preferinta )

 

Cum se face risotto spumant cu hribi

Inainte de a fi folositii, hribii uscati se vor pune la inmuiat intr-un bol cu apa fierbinte timp de 30 minute.

Intr-0  cratita ( de preferinta cu fund dublu pentru a nu se prinde orezul ) punem la incins uleiul de masline impreuna cu cubul de unt, apoi adaugam hribii hidratati  taiati bucati mai mari ( ptr a fi vizibili in orez ), arpagicul si usturoiul in bucati mici, amestecand totul cu o spatula in continuu.

Orezul ( risotto ) se va adauga si el in cratita la calit pentru cca cateva secunde, apoi totul se va stinge cu vinul spumant si supa de legume.

Se va lasa la fiert orezul, pana ce zeama va scadea, si bobul va fi moale la gustat.

Pentru o textura untoasa se va adauga la final si parmezanul ras, si decorat cu patrunjel proaspat tocat fin.

Acest preparat delicat, se va servi fierbinte in farfurii albe, plate sub forma de turnulet ( folosindu-se un pahar ), forma de inimioara ( ptr cine romantice ), alaturi de un pahar de sampanie ANGELLI ROSE.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto