Daca doriti un desert special, pentru mese festive atunci aceasta rulada cu crema caramel si invelita in nuci caramel este numai buna. Am inteles, ca ar fi o prajitura sarbeasca la origine si avand in vedere combinatia de dulce-sarat, inclin sa cred ca de acolo ne-am inspirat. Indiferent ce origine are, este o prajitura foarte buna, pufoasa, aromata..delicioasa!
Ingrediente rulada cu crema caramel sarata si glazura cu nuci
Ingrediente blat de cacao (38×33 cm)
5 oua mari
125 de grame de zahar
100 de grame de faina
25 de grame de cacao neagra si aromata
1 pastaie de vanilie/1 plic de zahar vanilat/ 1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Ingrediente pentru crema caramel sarata
250 de grame de branza mascarpone
250 de grame de smantana pentru frisca
450 grame (1 cutie) de crema caramel din lapte condensat
lingura de extract de vanilie
1 praf bun de sare fina de buna calitate (eu am folosit sare de Himalaya)
Ingrediente pentru glazura
150 de grame de zahar
250 de grame de miez de nuca