Rulada cu crema caramel sarata si glazura cu nuci

Rulada cu crema caramel

Daca doriti un desert special, pentru mese festive atunci aceasta rulada cu crema caramel si invelita in nuci caramel este numai buna. Am inteles, ca ar fi o prajitura sarbeasca la origine si avand in vedere combinatia de dulce-sarat, inclin sa cred ca de acolo ne-am inspirat. Indiferent ce origine are, este o prajitura foarte buna, pufoasa, aromata..delicioasa!

Ingrediente rulada cu crema caramel sarata si glazura cu nuci

Ingrediente blat de cacao  (38×33 cm)

5 oua mari

125 de grame de zahar

100 de grame de faina

25 de grame de cacao neagra si aromata

1 pastaie de vanilie/1 plic de zahar vanilat/ 1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

Ingrediente pentru crema caramel sarata

250 de grame de branza mascarpone

250 de grame de smantana pentru frisca

450 grame (1 cutie) de crema caramel din lapte condensat

lingura de extract de vanilie

1 praf bun de sare fina de buna calitate (eu am folosit sare de Himalaya)

Ingrediente pentru glazura

150 de grame de zahar

250 de grame de miez de nuca