Rulou cu ciocolata alba

Cand nu avem chef de un desert mai elaborat, putem recurge imediat la o foaie de rulada, gen pandispan, umpluta cu nutella sau o ciocolata alba de la borcan. Asta inseamna ca nu avem de lucrat decat la ruloul de pandispan si apoi sa dam liber imaginatiei ca sa il umplem.

Ingrediente rulou cu ciocolata alba

5 oua

5 linguri zahar tos ( pudra )

4 linguri faina

2 linguri cacao

1 lingurita de rom

1 borcan ciocolata alba ( nutella )

cateva linguri de gem capsuni (optional )

Cum se face rulou cu ciocolata alba

Albusurile se vor separa de galbenusuri in boluri diferite.

Cu un mixer de bucutarie sau un robot, se vor bate albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare ( pana va avea aspect de bezea lucioasa).

Zaharul tos facut pudra, se va pune peste spuma de albus, lingura cu lingura, continuandu-se amestecul cu mixerul, pana se va topi bine zaharul.

Galbenusurile se vor dauga pe rand in albusul spuma tare ( se va renunta la mixer ), ametecandu-se pana la incorporare totala, cu o spatula de jos in sus.

Faina ( ar fi bine sa fie cernuta inainte ) impreuna  cu cacao, se va pune in ploaie, la fel amestecandu-se cu spatula de jos in sus cu miscari blande.

Aluatul de pandispan obtinut, se va transfera in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt ( intinzandu-se pe toata suprafata tavii cu ajutorul unei spatule cu lama lata ).

Tava se va da in cuptorul preincalzit la 185 grade, pentru 10-15 minute ( cat isi va face o fata de copt alb-galbuie ).

Dupa coacere, foaie de rulada se va presara cu un strat subtire de zahar pudra ( va ajuta foaia de rulada sa nu se prinda.. sa fie derulata mai usor ), apoi rulata strans in aceeasi  hartia de copt si pusa intr-un prosop curat ( sa nu fie umezit, deoarece poate cruzi foia de rulada ).

Foaia de rulada odata racita, se va derula usor, cu grija, si umple cu un strat generos ciocolata alba ( sau nutella ) la temperatura camerei.

Optional:, peste stratul de ciocolata se vor intinde si cateva linguri de gem capsuni ( sau la alegere alt gem ).

Foaia de rulada se va strange usor din nou in aceeasi hartie de copt, urmand a fi  data la rece in frigider pentru 1-2 ore.

Ruloul cu ciocolata alba se va servi taiata in felii de cca 2 cm pe un platou rotund.

Trucuri si idei

Acesta foaie de rulada se poate umple cu orice fel de creme, gemuri sau cu fructe.

POFTA BUNA !!

Sursa foto