Salata chinezeasca cu pui, legume si paste

Mancarea chinezeasca este foarte arecita in ultima vreme, fiind plina de arome asiatice.

Se poate gati foarte usor si in bucataria de acasa, mai ales ca, condimente asiatice se gasesc acum foarte usor.

Vom face o reteta simpla,o salata asa zisa chinezeasca, in care vom combina ingrediente, care vor asigura un pranz consistent si sanatos.

Ingrediente  salata chinezeasca cu pui, legume si paste

500 g paste penny ( sau orice fel de paste )

1 piept de pui

1/2 ardei gras rosu

1 salata verde

5-6 rosii cherry

3 linguri sos soia ( ptr dressing )

2 linguri otet de orez ( ptr dressing )

1 lingura ulei de susan ( ptr dressing )

1 lingurita zahar ( ptr dressing )

un varf lingurita praf de ghimbir ( ptr dressing )

 

Cum se face salata chinezeasca de pui, legume si paste

Pastele se vor pune la fiert in apa cu sare, respectandu-se timpul indicat pe ambalaj.

Intre timp, se va pregati pieptul de pui, spalat taiat in bucati subtiri ( ca pentru snitele ), uns cu putin ulei, condimentat cu sare si piper, pus apoi pe un grill bine incins la fript.

Legumele ( salata, ardeiul gras, rosiile cherry), se vor pregati ( spala, curata de seminte si taiate fasii subtiri, respectiv in jumatati ), urmand a fi puse intr-un bol inalt deja pregatit.

Pastele fierte, clatite sub jet de apa rece si scurse ( pentru a nu fi lipicioase ), se vor pune in bol, impreuna cu pieptul de pui gatit pe grill si taiat in bucati potrivite ( sau lasat ca atare ).

Se va face un dressing ( sos omogen) din: sos de soia, otet de orez, ulei de susan, ghimbirul, zaharul, sare si piper, care se va imprastia peste ingredientele din bol, amestecandu-se usor, pentru a se combina ingredientele si aromele, cu o spatula.

Salata chinezeasca de pui, legume si paste, se va transfera pe un platou, apoi servita individual in farfurii.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto