Salata cu cuscus

Pentru a ajuta sistemul digestiv sa functioneze optim, trebuie sa consumam multe salate: fie din fructe, legume in combinatie cu alte ingrediente care furnizeaza digestia.

Vom face o reteta de salata, care pe langa legume vom adauga si asa zisul cuscus, care a inceput sa fie cunoscut si mai des folosit si in bucatariile romanesti.

Este o salata usor de facut, satioasa, tinand de foame un timp mai indelungat.

Ingrediente salata cuscus

250 g cuscus

8 rosii cheryy

1 avocado

1 ceapa rosie

1 lamaie ( zeama )

1 lingura mustar

sare, ulei de masline aromat cu ierburi

Cum se face salata de cuscus

O regula de baza pentru a prepara cuscus este: la o masura de cuscus se adauga o masura si jumatate de apa fierbinte.

Vom pune cuscusul intr-un castron. Peste vom turna apa fierbinte ( sa depaseasca masura de cuscus cu cca 5 cm deasupra ).

Vasul se va acoperi imediat cu o folie alimentara si se lasa la umflat pentru 15 minute.

Apoi se va descoperi, adaugam cateva picaturi de ulei de masline aromat cu ierburi, amestecand cu o furculita, pentru a se separa boabele de cuscus.

Separat in alt bol vom pregati sosul pentru cuscus: adaugand zeama de lamaie, mustarul, sare, piper, uleiul de masline aromat cu ierburi, amestecand cu un tel pana se va omogeniza si se vor amesteca aromele.

In vasul cu cuscus, adaugam rosiile cherry taiate in jumatati, ceapa rosie taiata marunt si frecata cu putina sare si stoarsa ( pentru a fi mai dulce ), avocado curatat si taiat cubulete miezul,  sosul obtinut, amestecand cu doua furculite.

Aceasta salata de cuscus se va consuma imediat in boluri individuale si decorate cu patrunjel verde tocat fin, fie ca atare sau ca o garnitura la o friptura pe care o preferam in ziua respectiva.

Trucuri si idei

Cuscus merge foarte bine in combinatie cu sfecla rosie fiarta, inlocuind avocado, mai ales pentru persoanele cu afectiuni de sanatate, sfecla fiind o leguma cu multe proprietati.

POFTA BUNA !!!