Salata de cartofi cu oua si gulii

Salatele de cartofi sunt foarte apreciate – sunt hranitoare, poti adauga in ele ce ingrediente iti plac mai tare si se fac rapid. In plus, reprezinta un mod sanatos de a consuma cartofii.

Acum vom face o salata cu ou si un sos de smantana.

Ingrediente salata de cartofi cu oua si gulii

500 g cartofi roz ( raman al-dente dupa fierbere, nu se vor sfarama ca cei albi )

1-2 gulii mici

3 oua fierte tari

1 ceapa rosie

100 g masline negre rondele ( sau verzi )

100 g smantana

1 lingura mustar dulce

1/2 lamaie ( zeama )

sare, piper

Cum se face salata de cartofi cu oua si gulii

Se va alege un vas incapator pentru ingredientele care vor fi pregatite pentru salata.

Cartofii roz se vor spala si vor fi pusi la fiert intr-o oala cu apa rece, cu tot cu coaja, pentru cca 25-30 minute ( se vor incerca daca vor fi fierti cu un varf de cutit sau cu o furculita ).

Dupa fierbere, acestia se vor scoate din apa cu o paleta si vor fi pusi la racit intr-o strecuratoare, apoi curatati de coaja si taiati in cubulete potrivite si adaugati in vasul pregatit in prealabil.

Gulia se va curata de coaja si va fi rasa pe razatoarea mare, ceapa rosie va fi taiata solzisori ( frecata cu un praf de sare, pentru a se induci-a disparea din iuteala ). Amandoua sunt adaugate peste cartofi.

Ouale fierte tari se vor adauga in vas taiate cubulete mici sau feliute subtiri.

Din: mustarul dulce, smantana, zeama de lamaie, sare si piper se va face un sos care se va adauga peste salata, amestecandu-se totul usor cu o spatula.

Salata se va decora cu patrunjel proaspat fin  tocat si servita in farfurii intinse ca atare sau cu paine prajita.

POFTA BUNA !!

Sursa foto