Salata de fructe in pepene rosu

Ne aflam in plin sezon de vara si cautam sa inventam deserturi cat mai racoroase, pline de vitamine, nutrienti si hidratante.

Vom face o salata de fructe, care va fi pe gustul musafirilor sau a familiei.

 

Ingrediente salata de fructe in pepene rosu( ptr 4 persoane)

La aceasta reteta se poate face orice combinatie de fructe, dupa gustul si preferinta fiecaruia, iar cantitatile pot fi  stabilite in functie de persoane.

1 pepene vargat rosu de 1-2 kg ( sa fie romanesti, deoarece sunt mai zemosi si gustosi )

3 piersici

1 mango

boabe de strugure ( negru sau alb )

coacaze negre-roze ( cate dorim)

capsuni ( cate dorim )

1 mar verde

1 banana

cirese negre

1 lamaie ( zeama ptr stropirea fructelor ca sa nu oxideze )

1 pahar suc de portocale

cateva frunze de menta ( ptr decor )

200 ml frisca lichida ( meggle ) optional

 

Cum se face salata de fructe in pepene rosu

Pepenele rosu se spala, sterge cu un prosop absorbant, apoi taiat in doua, scobit miezul cu un aparat special pentru fructe( sau cu o lingura ), lasand o margine de 4-5 cm cu miez.

O parte din miez se va taia cubulete mici ( dupa indepartarea samburilor ) si puse intr-un bol destul de incapator, necesar si pentru restul de fructe, iar din  miezul ramas se poate face un smoothie.

DE RETINUT:in momentul cand folosim fructele pentru salata, ar fi indicat sa fie reci, pentru a nu lasa salata sa stea prea mult la rece in frigider (deoarece fructele se vor inmuia si-si vor pierde atat din calitate, cat si din aspect).

Fructele care se vor folosi pentru salata, se vor spala, curata de coaja ( mango, banana ), apoi taie cubulete potrivite ( depinde de fructele care necesita acest lucru ), restul se vor taia dupa plac.

Le adaugam in bolul deja pregatit, le stropim cu zeama de lamaie( pentru a-si pastra culoarea vie ), apoi umplem jumatatile de pepene ( care a fost tinut la rece in frigider ).

Sucul de portocale, si frunzele de menta se vor pune in momentul servirii peste fructe.

Ca sa fie salata de fructe si mai gustoasa, se poate pune frisca batuta tare, care a fost tinuta cca 5 minute in conjelator ( pentru a da aspectul si gustul de inghetata ).

 

POFTA BUNA !!!