Salata de macrou in ulei (Salata Nicoise)

salata Nicoise cu fasole verde si peste

Este o salata destul de simplu de facut, satioasa, de primavara-vara, care ne permite sa ne “jucam” cu ingredientele ( alegandu-le dupa gustul nostru ).

Vom incerca sa facem o salata cu fasole verde fideluta, folosind de data aceasta macrou in ulei de la conserva, un peste destul de gustos, care poate inlocui in salate tonul (deseori folosit ).

 

Ingrediente salata de macrou in ulei

500 g fasole verde fideluta congelata

1 cutie macrou in ulei ( sau cod fiert, salau etc… )

2 oua fierte

2 rosii

100 g masline rondele

1 lamaie ( zeama )

un cub de unt ( folosit in momentul fierbieriii fasolei fideluta )

cateva frunze de salata verde ( ptr decor platou )

sare, piper

Cum se face salata de macrou in ulei

Fasolea fideluta verde congelata, se va fierbe cca 15-20  minute in apa clocotita cu un praf de sare, putina zeama de lamaie ( pentru a-si mentine culoarea verde ) si cubul de unt ( petru un gust mai bun ).

Dupa fierbere se va pune la scurs si racit intr-o strecuratoare.

Intr-un vas incapator, se va pune fasole verde fideluta, peste care se va adauga: rosiile felii, macroul de la conserva scurs de ulei, maslinele, ouale tari taiate .

Separat intr-un bol, se va face un dressing din: ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, care se va turna peste salata de macrou.

Salata de macrou se va  transfera pe un platou decorat cu salata verde si servita ca o gustare, sau la o cina tarzie.

POFTA BUNA !!!