Salata de ton pe rondele de orez expandat

Este una dintre cele mai apreciate salate cu ton, servita pe rondele de orez expandat, inclusiv iubita de cei mai “exigenti” vegetarieni!

Se face foarte simplu, mai ales ca fiecare avem prin frigider cate o conserva de ton, fie in ulei vegetal sau in suc propriu.

Ingrediente salata de ton pe rondele de orez expandat

1 punga rondele orez expandat

1-2 cutii ton maruntit sau intreg ( in suc propriu sau ulei, a cate 185 g fiecare )

100 g iaurt natural ( sau smantana )

1 cartof roz fiert

1/2 ardei gras rosu ( optional, pentru gust si decor )

cateva fire de arpagic ( optional, ptr decor )

1/2 lamaie ( zeama )

piper

Cum se face salata de ton pe rondele de orez expandat

Tonul se va scurge de ulei, eventual sucul propriu, intr-o strecuratoare.

Intr-un vas sau un bol de plastic adanc, se va pune tonul scurs, peste care se va adauga cartoful fiert si taiat in bucati mici, iaurtul natural ( sau smantana ), zeama de lamaie si piperul.

Compozitia se va amesteca usor cu o spatula ( evantual se va potrivi dupa gust cu zeama de lamaie si piper ), apoi vasul se va da rece si va fi servita salata la momentul potrivit pe rondele de orez expandat.

Este  potrivita pentru un mic dejun sanatos si complet sau ca si o gustare intre mese.

POFTA BUNA

Sursa foto