Salata de peste afumat, racoroasa

Salata de peste cu mere

Sunt sigura ca ati mai facut salate cu peste afumat. Insa aceasta este cu adevarat speciala. Este o salata in care se renunta la cartofi. Ba chiar se renunta si la legume, cu exceptia cepei, care este pregatita intr-un mod special. Cu ce le inlocuiesti?

Ingrediente pentru salata de peste afumat cu mere

1/2 kg de ceapa

2 pesti afumati

2-3 mere

Maioneza 300 grame

Cum se face salata de peste afumat cu mere?

Ceapa se taie fideluta si se fierbe in apa, cat sa o cuprinda, cu sare si o lingura de otet pana cand devine al dente.

Se ia de pe foc, se scurge si se lasa sa se raceasca. Aceasta ceapa, care seamana acum la gust cu cea murata este cea care va da o savoare deosebita.

Pestele (macrou afumat) se curata si se taie marunt.

Merele se rad pe razatoarea mare. Le puteti pune cu tot cu coaja, in acest fel salata va avea mai multe fibre, ceea ce va ajuta la digestie.

Se amesteca merele cu ceapa si pestele. Se pune deasupra maioneza. Desigur, va recomandam sa faceti in casa maioneza. Nu trebuie sa aveti la indemana decat ulei si oua. Aveti mai jos reteta.

Maioneza usoara, traditionala

Se pastreaza in frigider si se mananca in doua zile.

Pofta buna!!