Sardine cu morcovi

Este un aperitiv usor de vara si sanatos.

Ingrediente sardine cu morcovi

2 cutii sardine in ulei ( sau 4 buc sardine proaspete, facute pe gratar la grill )

2 morcovi

3-4 linguri zeama lamaie

4-5 linguri maioneza de casa ( optional )

cateva frunze de salata proaspata ( pentru decor )

sare ( optional, dupa gust )

piper

Cum vom face sardine cu morcovi

Sardinele de la conserva le punem la scurs intr-o strecuratoare ( iar daca vom folosi sardine  proaspete, acestea se vor curata de intestine si puse la gratar pe grill ).

Morcovul curatat, spalat, se da pe razatoarea mare, apoi este pus intr-un bol peste care adaugam zeama de lamaie ( pentru a nu se oxida morcovul), piperul, maioneza, amestecand usor cu 2 linguri pana se incorporeaza ingredientele.

Pe un platou oval decorat cu frunze de salata, transferam morcovul cu maioneza, iar deasupra punem sardinele rupte bucatele mici (iar daca sunt facute pe gratar, se vor aseza alaturi de garnitura de morcov cu maioneza.

Platoul se va acoperi cu o folie alimentara si dat la rece in frigider pana in momentul servirii ( acest lucru se va face numai daca nu se va servi sardina cu morcov imediat).

Acest aperitiv de sardine cu morcovi se va servi cu paine prajita la mic dejun, sau la mese festive.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto