Sos de ciuperci I

Sosul de ciuperci, va fi considerat o mancare de post, daca se vor folosi doar ingrediente de post.

Poate fi o reteta rapida, atunci cand vrem sa gatim o cina de post.Ciupercile datorita continutului ridicat de proteine pot inlocui foarte bine carnea.

Ingrediente sos de ciuperci I

500 g ciuperci proaspete Champignon

1 ceapa potrivita

3 linguri de ulei vegetal

4 catei de usturoi

2 cani de apa calduta

zeama de lamaie ( dupa gust )

2 linguri de faina

1/2 legatura de marar

sare, piper alb

Cum se face sosul de ciuperci I

Ciupercile, se pot curata de pielita sau lasa ca atare, spala, taia in feliute potrivite si puse la calit, impreuna cu ceapa curatata si tocata marunt, intr-o tigaie de teflon ( pana cand ceapa va deveni sticloasa si ciupercile se vor inmuia ).

Separat, in blenderul de bucatarie se va pune: apa, usturoiul, faina,mixndu-se pana se va obtine un sos, care va fi adaugat peste ciuperci, lasand sa mai fiarba impreuna cca 15 minute.

In lipsa unui blender ( sau atunci cand se va gati o cantitate mica), sosul se mai poate obtine si daca ingredientele se vor amesteca intr-un vas cu pereti inalti ( usturoiul fiind pisat in acest caz), amestecandu-se totul cu ajutorul unui tel.

Sosul de ciuperci se va asezona cu sare, piper alb si zeama de lamaie ( dupa gust ), servi in farfuri individuale garnisite cu marar verde proaspat tocat fin.

Trucuri si idei

Daca se va dori o mancare de dulce, se va putea inlocui apa cu smantana de gatit ( 300 g ).

POFTA BUNA!!!

Sursa foto