Sote de legume

Este o mancare de legume foarta sanatoasa, indicata mai ales pentru cei mici, pe care cu greu ii putem determina sa manance legume proaspete.

Legumele sotate pot fi insotite ca si garnitura la diferite mancaruri din carne.

Ingrediente sote de legume

1 capatina broccoli

2-3 morcovi

OPTIONAL:

200 g fasole fideluta verde -galbena congelata

200 g mazare congelata

ardei gras rosu ( verde si galben )

50 g unt + 1 lingura ulei masline

200 g orez basmatic ( pentru garnitura…optional )

sare

piper ( optional )

Cum se face sote de legume

Capatina de broccoli se va desface in buchetele mici, spalate sub jet de apa rece (pentru eliminarea eventualilor viermisori ), apoi puse la fiert in apa clocotita cu un praf de sare si 3-4 linguri de zeama lamaie ( pentru a-si pastra culoarea de verde viu ), pentru cca 5-10 minute ( nu mult timp, deoarece dorim un broccoli al-dente ).

Dupa timpul alocat fierbierii, buchetelele de broccoli se vor scoate la scurs intr-o strecuratoare in asteptare.

In apa ramasa se vor pune la fiert si morcovii curatati de coaja si lasati intregi ( portionati dupa dorinta in momentul sotarii ), pentru cca 5-8 minute.

Optional: se va proceda la fel cu fierberea in acelasi vas si cu restul de legume  care au fost alese pentru consum.

Intr-o tigaie de teflon cu untul incalzit impreuna cu uleiul vegetal, se vor adauga broccoli si morcovii portionati in bucati de cca 2-3 cm sau taiati rondele pentru sotare… cca 3-5 minute ( doar cat sa-si ia din aroma untului ).

Aproape de final, legumele se vor asezona cu sare si un praf de piper ( asta in cazul cand legumele vor fi consumate de adulti, ptr copii se va renunta la piper ).

Legumele sotate, vor merge a fi consumate foarte bine alaturi de o garnitura de orez fiert aromat cu cateva seminte da anason.

POFTA BUNA !!!

Sursa foto