Supa crema de peste, delicatesa culinara

Supa crema de peste

Supa crema cu peste, este potrivita pentru un pranz de weekend, cand dorim ceva special pentru familia noastra, fiind  considerata o delicatesa culinara.

Ingrediente supa crema cu peste

500 g file peste alb (cod; stiuca; salau etc..)

2 cartofi potriviti (va ingrosa supa si elimina faina)

1 morcov

1 radacina pastarnac

un cub de unt

100 g smantana de gatit

2 lamai (zeama si felii la servire)

2 catei usturoi (optional) pentru aroma

1/2 foaie dafin

1/2 legatura patrunjel

sare, piper alb

Cum se face supa crema cu peste

Legumele, se vor curata de coaja cu dispozitivul special de legume ( sau cu un cutit bine ascutit ), apoi taiate in bucati mai mari si puse la fiert intr-o olita cu 1,5 l apa, un praf de sare, 1/2 foaie dafin si cubul de unt (cca 20-25 minute, cat se vor inmuia).

Cand legumele au ajuns la jumatatea timpului de fierbere, se vor adauga si fileurile de peste (taiate injumatati sau intregi, daca va fi loc suficient in oala).

Legumele fierte, se vor scoate cu o paleta intr-o strecuratoare, iar fileurile de peste intr-un bol.

Atentie: zeama in care au fiert legumele si pestele, nu se va arunca ci strecura intr-un bol, apoi pusa inapoi in oala, fiind folosita in continuare.

In blenderul de bucatarie, se vor pune legumele fierte, impreuna cu 1 ceasca de zeama, la mixat pentru cca 1-2 minute, pana se va obtine un piure.

Pireul de legume, se va transfera in zeama din oala  care a fost pusa la incalzit, la foc domol, pentru un clocot-doua.

Smantana desfacuta cu putin lapte, se va adauga in supa crema, amestecandu-se energic (pentru a nu se taia….branzi)

Fileurile de peste, se vor taia in bucati mici, adaugate in supa, urmand a fi  asezonata dupa gust cu: sare; piper alb; feliute de usturoi si zeama de lamaie.

Supa crema cu peste, se va servi in boluri individuale, cu crutoane de paine prajita in cuptor, sau cu chifle proaspete.

Pentru aspect apetisant, se va decora supa din boluri,  cu frunze de patrunjel verde.

POFTA BUNA !!