Supa de linte rosie

Sunt zile in care ne dorim cate o supa fierbinte mai ales intr-o seara friguroasa de iarna.

Vom face o supa de linte rosie care este foarte aromata, hranitoare si care se prepara intr-un timp foarte scurt.

Ingrediente supa de linte rosie

500 g linte rosie sau galbena ( nu se va folosi lintea verde deoarece fierbe mai greu si totodata nu va avea supa aspect placut, aceasta folosindu-se mai mult la salate  )

1 ceapa mare

1 morcov de marime mijlocie

1/2 pastarnac ( optional )

50 ml ulei masline

1 cutie de rosii intregi in suc

1/2 lingurita de turmenic ( pentru culoare si gust )

1/2 lingurita de coriandru praf

1/2 lingurita chimion

3-4 linguri zeama de lamaie ( dupa gust )

100 ml smantana ( pentru gust si decor supa )

1/2 patrunjel verde

sare

Cum vom face supa de linte rosie

Curatam ceapa de coaja si spala, apoi o taiem marunt.

Morcovul il curatam de coaja si  spala, apoi taiat rondele.

Usturoiul il curatam de coaja si taia marunt.

Lintea o vom pune intr-o strecuratoare si trece sub un jet de apa rece pentru a o spala.

Intr-o tigaie de teflon vom pune la incins uleiul pentru a sota ceapa si usturoiul  ( sotarea se va face la foc iute amestecand continuu ).

Se vor adauga si rosiile pe care le vom strivi cu o furculita impreuna cu sucul pe care-l contine in cutie.

Separat intr-o oala punem lintea la fiert in apa deja clocotita, impreuna cu morcovul si un praf de sare dupa gust timp de 15-20 minute ( deoarece va fierbe foarte repede )

Dupa ce lintea rosie a fiert, o vom transfera intr-un blender cu tot cu zeama in care a fiert impreuna cu morcovul, ceapa sotata , rosiile si usturoiul mixand totul cam 4-5 minute.

Vom  condimenta supa de linte rosie dupa gust cu: turmenic, chimion si coriandru si  zeama de lamaie.

Supa astfel obtinuta se  pune inapoi in oala pentru a se incalzi din nou, apoi servi in boluri cu crutoane de paine.

Pentru aspect si gust punem deasupra  cate o lingura de smantana si putin patrunjel proaspat tocat.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto