Pasta de urzici cu maioneza din avocado

Urzicile sunt extrem de sanatoase, se pot gati in special in lunile de primavara, cand sunt pline pietele de urzica proaspata si ieftina.

Urzica este cunoscuta pentru actiunea ei benefica asupra organismului uman, datorita substantelor sale active.

Deasemenea urzica vitaminizeaza, remineralizeaza si echilibreaza sistemul de aparare al organismului.

Se gatesc sub diferite forme fie: ca o mancare de post sau dulce.

Vom gati urzici cu maioneza de avocado pentru persoanele care vor sa tina si post.

Ingrediente urzici cu maioneza de avocado

1 kg urzici proaspete si tinere

3 linguri ulei masline

3 catei de usturoi

sare

Pentru maioneza de avocado

2 avocado

20 ml ulei masline

3-4 linguri zeama de lamaie

sare,piper

Cum se face maioneza de avocado

Mai intai taiem avocado in doua pe lungime, scoatem samburele si miezul cu ajutorul unei linguri.

Itr-un bol inalt punem miezul de avocado impreuna cu restul de ingrediente ( ulei, zeama lamaie, sare si piper ) mixand cu ajutorul unui mixer de mana, pana obtinem o crema ( pasta ) matasoasa ( fina si cremoasa ).

Cum se fac urzici cu maioneza de avocado

Alegem urzicile ( de preferat ar fi sa nu pastram coditele cele groase ), le spalam bine sub jet de apa rece, apoi le lasam pentru cca 20 minute intr-un vas cu apa rece si sare pentru a se indeparta mai bine eventuali gandacei existenti sub frunzulite.

Apoi intr-o oala cu apa ( 2 l ) si sare le punem la fiert pentru cel putin 30 minute ( fierb repede deoarece sunt tinere ).

Se scot intr-o spumuitoare la scurs si racit, apoi se pun intr-un blender impreuna cu uleiul de masline, usturoiul si un praf de sare, mixandu-le pana devin o pasta.

Daca preferam ca urzicile sa se simta atunci cand le consumam, nu mai folosim blenderul ci le vom toca fin cu ajutorul unui cutit.

Dupa ce le-am mixat, le vom amesteca cu maioneza de avocado ( daca mai trebuiesc condimentate mai putem adauga dupa gust ), apoi le punem intr-un bol si putem servi pe paine prajita.

Avantajul pentru aceasta reteta este ca le putem tine la frigider pentru cel putin 2 zile, daca nu vor fi consumate imediat.

Trucuri si idei

Urzicile se pot face si cu maioneza de casa cu ou ( pentru persoanele ca nu tin post ).

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto