Superalimente sau superfoods. Ce sunt și ce beneficii îți aduce consumul lor

Superalimente sau superfoods. Ce sunt și ce beneficii îți aduce consumul lor, de fapt

Acest termen de “superalimente” a devenit tot mai des întâlnit, dar puțină lume știe ce sunt, de fapt, acestea.

Ce beneficii îți aduce consumul lor pentru organism? Vă vom explica tot ce trebuie să știți despre ele.

Alimentele din această categorie includ acele produse care îți oferă un maximum de beneficii nutriționale, în timp ce conțin un număr minim de calorii. Practic, așa cum spune o vorbă din popor, superalimentele sunt aur curat pentru sănătate.

Superalimente sau superfoods – definiție și beneficii

Sunt pline de vitamine și minerale, de proteine, antioxidanți și grăsimi sănătoase. De obicei, aceste alimente deosebite sunt de origine vegetală. În această categorie, găsim o varietate mare de produse, printre care se numără: cereale, fructe de pădure, alege, semințe, legume și fructe.

Superalimentele îți îmbunătățesc sănătatea fizică și psihică, îți întăresc sistemul imunitar și te ajută să ai energie. Te ajută să arzi mai rapid caloriile și îți îmbunătățesc și metabolismul.

Dacă ești genul de persoană care își dorește întinerirea pielii, atunci trebuie neapărat să incluzi aceste “superfoods” în meniul tău zilnic. Specialiștii în nutriție susțin și că superalimentele pot reduce riscul de apariție a cancerului.

Superalimentele la îndemâna oricui: le găsești în orice piață

Atunci când vine vorba despre alimentele minune, puțini își dau seama că sunt unele variante ușor de găsit în comerț. Printre cele mai cunoscute astfel de exemple sunt incluse produse alimentare precum: avocado, cartofi dulci, ghimbir, nuci, semințe, scorțișoară, struguri, ulei de măsline, sfeclă roșie, usturoi, leguminoasele și legumele cu frunze verzi.

Cele mai cunoscute “superfoods”:
Fructele de goji
Afinele
Nuca de cocos
Semințele de chia
Semințele de cânepă
Varza Kale
Fructele de acai
Chlorella
Spirulina
Matcha

Nu este nevoie să scoți bani grei din buzunar pentru a te hrăni sănătos. Când vine vorba despre superalimente, există suficiente exemple de plante din această categorie care pot chiar plantate în casa ta.
Dacă îți dorești să ai o viață sănătoasă, atunci produsele din această categorie reprezintă cea mai bună soluție. Mai mult decât atât, există și numeroase rețete culinare care pot fi preparate utilizând superalimentele ca ingredient principal.