Toamna se numara visele

Fiecare nou anotimp este prielnic pentru o nouă etapă, pentru a te organiza mai bine şi mai ales, pentru a realiza  ce te defineşte. Adevărat, este foarte simplu în teorie să spui anumite lucruri, apoi urmează partea practică – aici este mai dificil. Însă din momentul în care pui totul pe hârtie, lucrurile se clarifică şi începi să faci paşi mici, dar siguri.

Pentru asta trezeşte-te într-o dimineaţă, fă-ţi o cafea cu mousse de dovleac,  alături de o plăcintă cu mere şi apucă-te de treabă.

Cafea cu mousse de dovleac 

Cafea cu mousse de dovleac

Cafea cu mousse de dovleac. Sursa foto.

Prepară-ţi în mod obişnuit cafeau preferată, iar în loc de lapte sau frişcă pune două linguri de mousse de dovleac. Pentru acesta ai nevoie de 1 cană de piure de dovleac şi 1 cană cu frişcă din smântână, le amesteci până obţii un mousse omogen şi Voila! 

Placintă cu măr

Placinta cu mere

Placinta cu mere. Sursa foto

 

 

Ingrediente

Pentru umplutură:

2 kg mere dulci-acrişoare

200 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

coajă de la 1 lămâie

60 g nuci

 

Pentru aluat fraged:

500 g făină albă

250 g unt

125 g zahăr praf

2 pachete zahăr vanilat

2 ouă + 2 gălbenuşuri

2 linguri smântână

coajă de lămâie

Sare

 

 

Se pun făina şi untul si se framanta cu mana, se amestecă şi apoi se pun celalalte ingrediente şi se frământă rapid. Nu trebuie lucrat mult ca să nu se încălzească.

Aluatul se împarte în 2 porţii, una uşor mai mare decât cealaltă (foaia de jos), se pune în folie transparentă şi se lasă în frigider o oră.

Se scoate bucata de aluat mai mare din frigider şi se întinde pe foaia de copt direct, fără făină. Se întinde să fie atât de mare încât să ajungă şi pe marginile tavei. Se mută aluatul cu hârtie cu tot în tavă şi se înţeapă bine cu furculiţa.

Deasupra foii de aluat se pun nuca, scorţişoara şi coaja de lămâie. Merele se iau în pumn şi se storc bine de tot de zeamă (zeamă care este de fapt un suc proaspăt de mere şi se bea instantaneu de către cei mici). Apoi se aşează şi ele în tavă şi se nivelează. Peste stratul de mere se pune zahărul şi apoi se mai pune scorţişoară şi deasupra. Se mai aşează, nivelează uşor cu o furculiţă, astfel încât zahărul să între uşor în mere. Se coace la 170°C timp de 50 de minute. Enjoy!

  1. Află exact ce îţi doreşti sau ce vrei să realizezi.

Este surprinzător câţi oameni nu au nici cea mai mică idee ce vor. Astfel, primul pas este să descoperi ce vrei, iar dacă nu ştii în ce direcţie să o iei, găseşti mai jos un set de întrebări după care te poţi ghida:

Ce este important pentru mine?

Care sunt pasinunile mele?

Ce mi se pare palpitant?

Ce aş vrea să încerc, nou?

Pentru ce aş vrea ca oamenii să-şi amintească de mine?

Ce anume m-ar face mai fericit?

Unde aş vrea să fiu în 3-5 ani?

  1. Alege din mai multe domenii

Testează mai multe activităţi, află ce îţi place cu adevărat să faci. Chiar dacă nu ştii exact care este “visul cel mare”, strânge câteva idei şi încearcă-le. Cu cât încerci mai mai multe lucruri, cu atât îţi dai seama exact ce îţi place şi cum vrei ca lucrurile să se desfăşoare.

  1. Notează-ţi fiecare ţel

În momentul în care îţi pui planurile pe hârtie la vezi altfel. Totul devine mai palpabil şi eşti mult mai motivat să le pui în practică.

  1. Planifică

Împarte fiecare ţel în acţiuni practicabile.

Realizează paşii plentru fiecare

Urmăreşte cum se desfăşoare şi care îţi este progresul

  1. Fii consecvent

Uneori este mai uşor, uneori mai puţin uşor, însă şi pentru această parte există 5 paşi care te vor ajuta  să treci peste bariere şi să aduci puţină stabilitate în ceea ce priveşte obiectivele şi atingerea lor:

 

,