Tot ce este bine sa stii despre folosirea untului


Pot liniştită să trăiesc un an fără să pun gura pe frişcă sau smântână. Cu untul însă este o altă poveste. Pare să fie de neînlocuit.

Întrucât multă lume are o relaţie de iubire cu untul, vă împărtăşesc câteva trucuri privind utilizarea acestuia. Şi dacă ştiţi şi voi altele, atunci să le adăugaţi în comantarii.

Carnea este mult mai bună cu unt.

Aşa că, dacă faceţi vreodată o friptură suculenta de curcan sau miel, să nu uitaţi să o împănaţi/ungeţi cu unt.

Friptura de miel umplut cu organe la cuptor

Cum faci să nu se ardă untul?

Există reţete în care preparatele se prăjesc în unt. Untul se poate însă arde. Aşa că trucul este să adăugaţi şi o lingură de ulei alături de cantitatea de unt.

Spanac a la creme

Cum aduci rapid untul la temperature camerei

Dacă nu am scos untul din frigider din timp, atunci cum putem sa il folosim imediat în reţete care cer unt la temperature camerei?. Aţi putea în felul următor:
1. il tăiaţi în bucăţi cât mai mici. Dacă îl daţi pe razătoarea mare se va rezolva problema imediat.
2 îl puneţi sub un vas în care a fost apă fierbinte. Cea mai simplă modalitate este să umpleţi un bol cu apă, îl puneţi la microunde. După 2 minute aruncaţi apă şi acoperiţi untul cu acel bol.

Data viitoare când vreţi să faceţi această reţetă vă puteţi apuca imediat de ea

Pasta de sardine cu unt si mustar

Untul nu trebuie ţinut obligatoriu în frigider

Dacă îţi place untul moale, de restaurant, atunci află că ai putea avea şi tu acasă. Untul nu trebuie să stea obligatoriu în frigider, atâta timp cât nu este expus la soare şi aer. Aşa că îl poţi păstra si tu moale. Nu rezistă, desigur, la fel de mult ca atunci când stă în frigider. Vara este recomandabil sa-l ţineţi o zi, iar iarna 2-3 zile. Şi puteţi face aceasta pastă delicioasă

Pasta verde de unt

Cumpăraţi şi unt nesărat

Pentru prăjituri cu adevărat delicioase cofetarii cei mari îţi recomandă să foloseşti unt nesărat. Ai grijă însă, pentru că rezistă mai puţin decât untul sărat. Citeşte aici ce proprietăţi are

Unt sărat sau unt nesărat?

Din unt se pot face sosuri delicioase

Ţi se pare mult prea gras ca să pui într-un sos? Te înşeli, untul este ingredientul minune în sosurile pentru friptură sau paste. Dar merge şi foarte bine cu legume şi peşte. De fapt, dacă te întrebi de ce uneori mâncarea de la restaurant are un gust atât de bun, afla că adesea ei folosesc unt din belşug.

Sos de unt cu lamaie si patrunjel

Cum păstrezi savoarea untului

Chiar dacă nu se vede nimic cu ochiul liber, untul îşi pierde savoarea în timp. Cel mai bun este cel consumat la o săptămână două dupa ce a fost făcut. Desigur, multora dintre noi nu ni se întâmplă asta, aşa că alternativa ar fi să îl congelăm dacă nu îl folosim pe tot imediat. El trebuie pus într-un ambalaj care nu permite contactul cu aerul.

,