De fiecare data cand se apropie cate o sarbatoare, fie ca e a Craciunului sau Paste, ne dorim ca pe masa sa fie mereu bucate variate, incepand de la aperitive pana la desert.
Pentru ca ne aproapiem de marea sarbatoare a Pastelui, cautam retete pentru a multumi pe toata lume, pe langa preparate de miel sa existe si alte mancaruri din carne ( pui, vita, porc, sau peste ).
Asa ca ne-am gandit sa va prezentam si cateva sugestii de aperitive care se fac rapid si pot fi pregatite usor, pentru o masa festiva:
- Rosii umplute cu branza de capra
- Oua umplute
- Tartine cu unt si icre negre sau rosii
Rosii umplute cu branza de capra
Ingrediente
Rosii cherry 10 buc
Crema de branza de capra
Paine 100g
Galbenus de ou fiert 2 buc
Ceapa verde 50g
Unt 30g
Marar 1 leg
Cum pregatim rosiile umplute?
Se fierb doua oua tari si se pune painea la inmuiat in lapte. Intre timp luam galbenusurile din ouale care au fost fierte si vor fi date pe razatoare.
Se curata ceapa si se taie marunt.
Se strecoara painea de lapte si se amesteca impreuna cu putina ceapa, cu branza de capra, galbenusul ras, untul si mararul, aceste ingrediente formand o compozitie omogena.
Cu un cutit foarte bine ascutit, taiem partea de sus a rosiilor si scoatem usor miezul rosiei (noi am folosit aparatul de curatat cartofi cu varf ascutit). Umplem rosia cu crema de branza.
Rosiile le putem orna dupa bunul plac al fiecaruia.
Oua umplute
Ingrediente
10 oua
200 g maioneza ( ornat si ptr umplutura )
1 lingura mustar dulce
50 g cascaval ( consistenta tare )
cateva frunze de patrunjel
1-2 felii de gogosar la otet (pentru ornat, taiate bucati foarte mici)
50 g masline negre rondele
sare, piper
Cum se fac ouale umplute?
Ouale in coaja, se vor pune la fiert in apa cu sare (pentru 20 minute, pana devin tari).
Dupa fierbere se scot din apa fierbinte si se pun in apa rece pana la racire completa.
Dupa racire, ouale se vor curata de coaja, apoi taiate in jumatati, scoase galbenusurile si date pe razatoarea cu ochiuri mici intr-un castron.
Se vor adauga si restul de ingrediente peste galbenusul ras: mustarul; 2 linguri de maioneza de casa, cascavalul ras pe razatoarea mica, patrunjelul tocat fin, sare si piper, amestecandu-se bine cu o spatula pana la obtinerea unei compozitii omogene ( de consistenta unui pate de ficat ).
Cu umplutura obtinuta, se vor umple jumatatile de ou (20 jumatati), puse apoi pe un platou in care s-a intins restul de maioneza.
Ouale umplute, se vor decora cu bucatele de gogosar taiat fin si masline.
Platoul cu oua umplute, se va acoperi cu o folie alimentara si dat la rece in frigider pana la servire.
Tartine cu unt si icre rosii
Ingrediente
1 bagheta de paine
50 g unt
50 g icre rosii
1/2 ceapa verde
20 g masline negre fara samburi
2 felii lamaie
Cum pregatim tartinele?
Pregatim bagheta,o taiem. Feliile taiate le bagam intr-o tava la cuptor pana se usuca usor.
Le ungem cu unt iar apoi vom pune cate un varf de cutit de icre rosii.
Taiem ceapa marunt si o presaram peste feliutele cu icre.
Ornam fiecare felie cu bucati de lamaie, masline feliate.
POFTA BUNA !!